Nova napetost uvod u nove kompromise PR sa Beogradom

Izvor: B92, 26.Mar.2018, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nova napetost uvod u nove kompromise PR sa Beogradom"

Opozicioni pokret Samoopredeljenje Aljbina Kurtija saopštio je da današnja napetost na severu Kosova može biti uvod u nove kompromise Prištine sa Beogradom.

Oni navode da na takav zaključak upućuje i uspešna akcja hapšenja direktora vladine Kancelarije za KiM Marka Đurića, što je dokaz da je takvo nešto bilo moguće i ranije.

"Činjenica je, međutim, da takve akcije pre toga nisu postojale, ali tek sada, nakon večere Tačija i Vučića, 23. marta, ukazuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će ova akcija verovatno biti scenario koji se odnosi na ponovnu aktualizaciju Zajednice srpskih opština i možda čak Vučićeve najave da će u aprilu predstaviti rešenje za pitanje Kosova", navodi se u saopštenju.

Iz tog pokreta tvrde da "Srbija na severu nije prisutna samo preko Đurića, već da postoje paralelne strukture koje nisu ugašene i nikada nisu zaustavljene".

Uz tvrdnju da se ovakve akcije ne događaju prvi put, iz Samoopredeljenja poručuju da Zajednica srpskih opština, ili bilo koji projekat podele Kosova, i dalje su neprihvatljivi i opasni projekti za sve građane Kosova, navodi se u saopštenju, koje prenosi portal Koha.net.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.