Nova drama na KiM: Uhapšen još jedan Srbin, određeno mu zadržavanje; Oglasila se policija, stižu osude FOTO

Izvor: B92, 23.Jun.2023, 10:36

Nova drama na KiM: Uhapšen još jedan Srbin, određeno mu zadržavanje; Oglasila se policija, stižu osude FOTO

U severnoj Mitrovici specijalne jedinice kosovske policije jutros su privele muškarca N. O. koji radi u lokalnom komunalnom preduzeću.

Hapšenje se dogodilo u blizini autobuske stanice, kad su specijalci kosovske policije u oklopnim vozilima opkolili i zatim priveli muškarca Nenada O, piše Kosovo online.

Kosovska policija oglasila se zvaničnim saopštenjem povodom današnjeg hapšenja srpskog muškarca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nenada. O. kod autobuske stanice u Severnoj Mitrovici, navevši da je on priveden zbog sumnje da je učestvovao u napadu na pripadnike Kfora 29. maja u Zvečanu.

U saopštenju se navodi da će sve dalje akcije biti preduzete u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima.

"Kao rezultat rada i intenzivnih istraga koje je sprovela Kosovska policija, osumnjičeni srpski muškarac N.O. uhapšen je danas u prepodnevnim časovima. Poznatiji po nadimcima Nemačka i Rusija, osumnjičen je za umešanost u slučaj napada i ugrožavanja međunarodno zaštićenih lica - Kfora. Njegovo hapšenje i izvršeno je nakon što su sakupljeni dokazi, da je isti bio uključen u napad na Kfor 29. maja 2023. godine, gde je kao posledica napada i nasilja, desetine pripadnika Kfora zadobilo telesne povrede. Sve daljnje akcije bit će poduzete u suradnji i koordinaciji s pravosudnim organima", navodi se između ostalog u saopštenju.

Njemu je određeno policijsko zadržavanje u trajanju do 48 časova, rekao je za Kosovo onlajn, njegov advokat Nebojša Vlajić.

"Danas sam ga video, a sutra ću imati više informacija. Nalazi se u policijskoj stanici u Prištini, trenutno se oseća dobro", rekao je Vlajić.

Podsetimo, od dolaska albanskih gradonačelnika u opštine na severu Kosova, uhapšeno je do sada osmoro Srba, a meštani Gračanice i Raniluga juče su protestvovali zbog hapšenja Dragiše Milovanovića.

Protesti ispred opštinskih zgrada u Leposaviću, Zvečanu i Zubin Potoku ušli su u 26. dan kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo zbog prisustva kosovskih specijalaca, nametanja nelegitimnih albanskih gradonačelnika i neosnovanih hapšenja sunarodnika koja su se dogodila u proteklim nedeljama.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju potvrdila je danas da su pripadnici Kurtijeve specijalne policije uhapsili Srbina Nenada O. iz Kosovske Mitrovice, samo jedan dan nakon dijaloga u Briselu koji, ističe se, na svaki način sabotira premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti i uprkos poruka visokog predstavnika EU za spoljnu politiku Žozepa Borelja da Priština mora da prestane sa neosnovanim i arbitrarnim hapšenjima.

Nenad O., radnik komunalnog preduzeća iz Kosovske Mitrovice i otac četvoro dece, uhapšen je jutros kada su ga u autoperionici opkolili pripadnici Rosu, sa uperenim automatskim oružjem.

"Ovo hapšenje koje nije slučajno tempirano na jutro posle dijaloga u Briselu, jasno pokazuje da Aljbin Kurti neće smirivanje tenzija na severu Kosova i Metohije, neće deeskalaciju već hoće nove krize i tenzije na terenu.

Uhapšenom Srbinu će odmah preko Kancelarije za Kosovo i Metohiju biti obezbeđen advokat i pravna pomoć, a o novom hapšenju odmah su obavešteni i predstavnici međunarodne zajednice.

"Nenad je osmi Srbin koji je uhapšen od izbijanja krize na severu Kosova i Metohije čime Kurti i njegovi eskadroni nasilja žele da slome otpor mirnog srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i proglase ih kriminalcima samo zato što pružaju miran i nenasilan otpor teroru Prištine", navodi se u saopštenju i dodaje da je evidentno da Kurti neće dijalog ni mir, već da pohapsi sve Srbe i izazove sukobe i zapali ne samo prostor KiM već i čitav region.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Novo hapšenje na Kosovu: U Mitrovici priveden još jedan Srbin

Izvor: Danas, 23.Jun.2023

Novo hapšenje jutros u Severnoj Mitrovici, a kako saznaje Kosovo onlajn, specijalne jedinice kosovske policije privele su srpskog mladića N. O. koji radi u lokalnom komunalnom preduzeću.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.