Nisu mu se svideli Tramp i Grenel, a jeste Bajden. Sad mu se ni on ne sviđa

Izvor: B92, 30.Jun.2023, 12:43

"Nisu mu se svideli Tramp i Grenel, a jeste Bajden. Sad mu se ni on ne sviđa"

Član Demokratskog saveza Kosova Muhamet Hamiti kritikovao je premijera Kosova Aljbina Kurtija što ne sluša saveznike.

Kako je naveo, Kurti je ranije govorio da ne voli Donalda Trampa i njegovog emisara Ričarda Grenela, a da mu se dopada Džozef Bajden, a sada mu se, kaže Hamiti, ne sviđaju ni Bajden ni Blinken, prenosi Gazeta ekspres.

Demokratski savez Kosova i Samoopredeljenje formirali su 2020. godine prvu vladu Aljbina Kurtija, a Hamiti je naveo da je jedan od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razloga zbog kojeg se raspala koalicija između DSK i Samoopredeljenje bio taj što DSK nije želeo da bude u vladi sa Kurtijem koji je zauzeo antiamerički kurs.

"Nismo želeli da budemo u vladi sa Kurtijem koji je zauzeo antiamerički kurs. Kurti je tada rekao da ne voli Trampa i njegovog emisara Grenela, a dopao mu se Bajden. Sada mu se ne sviđaju ni Bajden ni Blinken, a Eskobar mu deluje naivno“, rekao je Hamiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.