Nisam išao da ženim Kurtija

Izvor: B92, 07.Jul.2023, 20:42

"Nisam išao da ženim Kurtija"

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je danas da se ne oseća uvređenim zbog toga što je kosovski premijer Aljbin Kurti odbio da se sastane sa njim.

On je to rekao uz komentar da nije išao u Prištinu “da ga oženi”, prenosi Reporteri.

Rama je u Podgorici, tokom zajedničke pres konferencije sa premijerom Dritanom Abazović, tako odgovorio na pitanje o izostanku sastanka sa Kurtijem tokom boravka na Kosovu i da li to utiče na odnose Kosova i Albanije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
“Nisam otišao u Prištinu da se oženim Kurtijem. Ne osećam se uvređenim, kao mladoženja što mlada nije došla na venčanje”, rekao je Rama.

Dodao je da je u Prištinu išao kao premijer Albanije na sastanke sa zvaničnicima Kosova.

“Nemam nikakav lični, a još manje institucionalni problem sa premijerom Kosova. Ja samo imam suprotna mišljenja o određenoj situaciji”, rekao je Rama.

Kako je naveo, on trenutnu situaciju tretira kao nešto sa čim svi moraju da se nose zajedno, tako što razgovaraju.

“Kurti to tretira kao situaciju sa kojom mora da se nosi bez susreta i bez razgovora i to je njegovo pravo“, dodao je Rama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"NISAM IŠAO NA KOSOVO DA OŽENIM KURTIJA" Rastu tenzije između Albanije i lažne države

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2023

Edi Rama o Kurtijevom odbijanju da se sastanu...Rama je u Podgorici, tokom zajedničke pres konferencije sa premijerom Dritanom Abazović, tako odgovorio na pitanje o izostanku sastanka sa Kurtijem tokom boravka na Kosovu i da li to utiče na odnose Kosova i Albanije...- Nisam otišao u Prištinu da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.