Nikiti Milhalkovu šest hektar zemlje na Kosovu

Izvor: NaDlanu.com, 04.Sep.2013, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikiti Milhalkovu šest hektar zemlje na Kosovu

Proslavljeni ruski režiser Nikita Mihalkov dobiće od Skupštine opštine Zubin Potok šest hektara zemlje na planini Mokra Gora. Mihalkov će dobiti zemljište u znak zahvalnosti za ljubav i podršku koju pokazuje prema Srbiji i srpskom narodu, navodi se u odluci.

Skupština opštine Zubin Potok, na inicijativu opšinskih odbornika i grupe građana, dodelila je slavnom ruskom režiseru Nikiti Mihalkovu šest hektara zemlje na planini Mokra Gora, potvrdio je Tanjugu predsednik Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << opštine Zubin Potok Stevan Božović.Nikita Mihalkov.jpgU odluci se naglašava da se zemlja slavnom ruskom režiseru daruje u znak zahvalnosti za ljubav i bezgraničnu podršku koju već decenijama - rečju i delom - pokazuje prema Srbiji i srpskom narodu.Želja građana Zubinog Potoka je da slavni režiser na kosovskoj Mokroj Gori sagradi selo po uzoru na svog kolegu i prijatelja Emira Kusturicu, navodi se u saopštenju.Nikita Mihalkov je poslednji put boravio u Srbiji u julu ove godine na Festivalu evropskog filma na Palićkom jezeru. Tada mu je, kao i slavnom srpskom režiseru Emiru Kusturici, dodeljena nagrada "Aleksandar Lifka".„Nije važno da li sam dobio nagradu, važno je da volim Srbiju", izjavio je Mihalkov tom prilikom.Izvor: RTS
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.