Nije bilo povlačenja priznanja Kosova, Dačićeva kleveta

Izvor: B92, 03.Nov.2018, 01:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nije bilo povlačenja priznanja Kosova, Dačićeva kleveta"

Priština -- Kosovski MSP je odluku Komonvelt Dominike da povuče priznanje kosovske nezavisnosti , kao i neka ranija povlačenja, nazvao "Dačićevom klevetom".

"Nije bilo nikakvog povlačenja priznanja", izjavio je savetnik Bedžeta Pacolija, Jetljir Ziberaj, naglasivši da Kosovo ima diplomatske odnose sa tom zemljom, prenosi RTK2.

"To je Dačićeva kleveta, kao i ranije", kazao je on.

Šef srpske diplmatije danas je za Tanjug izjavio da je Komonvelt >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Dominika, ostrvska država u Karipskom moru, 8. po redu zemlja koja više ne priznaje Kosovo kao nezavisnu državu.

Dačić je naveo da je dobio i zvanicnu notu od Ministarstva spoljnih poslova Komonvelta Dominika u kojoj se "jasno i precizno kaže da je Vlada Komonvelta Dominika preispitala svoju prethodnu odluku i suspendovala je".

U Memorandumu upućenom Ministarstvu spoljnih poslova Srbije navodi se i da će Vlada Komonvelt Dominike podržati sve do čega Beograd i Priština dogovore u dijalogu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.