"Nije bilo povlačenja priznanja Kosova, Dačićeva kleveta"

Kosovski MSP je odluku Komonvelt Dominike da povuče priznanje kosovske nezavisnosti , kao i neka ranija povlačenja, nazvao "Dačićevom klevetom".

Izvor: B92

Subota, 03.11.2018.

00:12

Foto: EPA / VALDRIN XHEMAJ

"Nije bilo nikakvog povlačenja priznanja", izjavio je savetnik Bedžeta Pacolija, Jetljir Ziberaj, naglasivši da Kosovo ima diplomatske odnose sa tom zemljom, prenosi RTK2.

"To je Dačićeva kleveta, kao i ranije", kazao je on.

Šef srpske diplmatije danas je za Tanjug izjavio da je Komonvelt Dominika, ostrvska država u Karipskom moru, 8. po redu zemlja koja više ne priznaje Kosovo kao nezavisnu državu.

Dačić je naveo da je dobio i zvanicnu notu od Ministarstva spoljnih poslova Komonvelta Dominika u kojoj se "jasno i precizno kaže da je Vlada Komonvelta Dominika preispitala svoju prethodnu odluku i suspendovala je".

U Memorandumu upućenom Ministarstvu spoljnih poslova Srbije navodi se i da će Vlada Komonvelt Dominike podržati sve do čega Beograd i Priština dogovore u dijalogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: