Ni Komonvelt Dominika više ne priznaje Kosovo

Izvor: Vesti-online.com, 02.Nov.2018, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ni Komonvelt Dominika više ne priznaje Kosovo

Komonvelt Dominika, ostrvska država u Karipskom moru, 8. je po redu zemlja koja više ne priznaje Kosovo kao nezavisnu državu, izjavio je za Tanjug ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

Pre Komonvelta Dominika, priznavanje kosovske nezavisnosti povukli su Surinam, Liberija, Sao Tome i Principe, Gvineja Bisao, Burundi, Papua Nova Gvineja i Lesoto.

Komonvelt Dominika "suspenduje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << svoj stav o priznavanju Kosova sve do ishoda dijaloga Beograda i Prištine", navodi se u Memorandumu Ministarstva spoljnih poslova te države, kojim je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije obavešteno o promeni njenog stava prema kosovskoj nezavisnosti.

"Nakon detaljnog razmatranja i u svetlu preporuka generalne skupštine UN i Međunarodnog suda pravde, dogovorili smo se da revidiramo našu ranije zauzetu poziciju u vezi priznavanja Kosova kao nezavisne države", navodi se u Memorandumu u koji je Tanjug imao uvid.

"Vlada Komonvelta Dominike smatra da njena podrška rešenju budućeg statusa Kosova treba da bude podrška dijalogu Beograda i Prištine uz posredovanje EU, a ne definisanje statusa pre okončanja dijaloga. Kada dve strane budu postigle sporazum, Vlada Komonvelta Dominike će dosledno podržati poziciju dogovorenu između dve strane", kaže se u dokumentu.

"Za sada, Vlada Komonvelta Dominije suspenduje svoj stav o priznavanju Kosova sve do ishoda pomenutog dijaloga", navodi se u Memorandumu sa kojim su premijer i šef diplomatije Komonvelta Dominika, Ruzvelt Skerit i Fransin Baro, upoznali srpskog ministra Ivicu Dačića.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Još jedna država više ne priznaje nezavisnost Kosova"

Izvor: B92, 02.Nov.2018

Komonvelt Dominika, ostrvska država u Karipskom moru, 8. je po redu zemlja koja više ne priznaje Kosovo kao nezavisnu državu, izjavio je šef srpske diplomatije...Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je to rekao za agenciju Tanjug...Dačić je naveo da je dobio i zvaničnu notu od Ministarstva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.