Nemačka poziva Srbiju i Kosovo na uzdržanost

Izvor: Beta, 14.Dec.2018, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemačka poziva Srbiju i Kosovo na uzdržanost

Nemačka je danas saopštila da usvajanje zakona o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku ne sme biti iskorišćeno za eskalaciju nasilja i pozvao Beograd i Prištinu na uzdržanost."Kosovo kao suverena država ima pravo da osniva regularne oružane snage", rekao je portparol nemačkog ministarstva spoljnih poslova Rajner Brojl (Rainer Breul) ali i podsetio na jasan stav Berlina da transformacija postojećih Kosovskih bezbednosnih snaga "ne treba da bude ishitren već inkluzivan proces koji će uključiti srpsku manjinu na Kosvu i u tesnim konsultacijama pre svega sa NATO i saveznicima".On je naglasio potrebu normalizacije odnosa Srbije i Kosova i apelovao na obe strane da ispolje uzdržanost."Usvajanje zakona se ne sme iskoristiti kao izgovor za dalju eskalaciju", naveo je.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oglasila se NEMAČKA nakon formiranja "Vojske Kosova": Evo šta kažu iz ministarstva spoljnih poslova

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Dec.2018

Nemačka je danas saopštila da usvajanje zakona o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku ne sme biti iskorišćeno za eskalaciju nasilja i pozvao Beograd i Prištinu na uzdržanost...- Kosovo kao suverena država ima pravo da osniva regularne oružane snage - rekao je portparol nemačkog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.