Nelegalna seča drveća posekla Srbiji 2,5 milijarde dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Dec.2019, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nelegalna seča drveća "posekla" Srbiji 2,5 milijarde dinara

Skoro 20 godina bespravne seče šume uz administrativnu liniju Srbije i Kosova nanelo je Srbiji štetu veću od dve i po milijarde dinara, pokazuju podaci do kojih je došao Centar za istraživačko novinarstvo Srbije - CINS, koji su danas objavljeni na njihovom portalu.

Prema podacima Srbijašuma, u proteklih 20 godina je na toj teritoriji ilegalnom sečom nestalo oko 636.000 kubnih metara šuma, čime je država oštećena za više od dve i po milijarde dinara.

Kako je naveo CINS, u toku ove godine posečeno je drveće vredno 74,5 miliona dinara.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srbija izgubila 2,5 milijarde dinara zbog ilegalne seče šuma uz administrativnu liniju sa Kosovom

Izvor: JUGpress.com, 09.Dec.2019

LESKOVAC-VRANJE-BEOGRAD..Prema planu Srbijašuma za obnovu oštećenih područja, najviše stabala posečeno je na teritoriji gradova i opština koje se nalaze na jugu Srbije: Leskovca – preko 241 hiljade metara kubnih drva, i Vranja gde je seča oko 221 hiljade metara kubnih proizvela štetu koja...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.