Nastavljen dijalog Beograda i Prištine u Briselu

Izvor: Telegraf.rs, 19.Okt.2016, 13:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljen dijalog Beograda i Prištine u Briselu

U Briselu su nastavljeni razgovori delegacija Beograda i Prištine na ekspertskom nivou, prvi put posle neuspešnog razgovora o telekomunikacijama prošlog meseca i posle donošenja prištinskog zakona o Trepči.

Beogradsku delegaciju predvodi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić, a u njoj su i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva prosvete.

Kako RTS prenosi, u zasebnim razgovorima sa predstavnicima EU Beograd će izneti >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << stav da trenutni tok dijaloga ne doprinosi normalizaciji odnosa.

Takođe će se insistirati na sveobuhvatnom tretmanu pitanja imovine na Kosovu i Metohiji.

Tema razgovora u Briselu biće i problemi o primeni sporazuma o međusobnom priznavanju univerzitetskih diploma.

(RTS/Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Evropska Unija

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Delegacija Prištine odbila da razgovara o "Trepči"

Izvor: RTS, 19.Okt.2016

U Briselu je završen prvi dan nove runde dijaloga na tehničkom nivou Beograda i Prištine o primeni sporazuma o registarskim tablicama i međusobnom priznavanju univerzitetskih diploma. Kako za RTS kažu u delegaciji Beograda, koju predvodi direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, srpska strana...

Nastavak na RTS...

Đurić: Na dijalog smo spremni, imovinu ne damo

Izvor: B92, 20.Okt.2016, 13:12

Brisel -- Srbija je uvek spremna na dijalog, ali ne i na predaju svoje imovine, rekao je u Briselu direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić...Đurić je novinarima u Briselu nakon još jedne runde tehničkih pregovora sa Prištinom rekao da neće praviti katastrofalne ustupak i trule kompromise...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.