Narodna stranka: Hitno zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji

Izvor: Beta, 29.Maj.2023, 22:20

Narodna stranka: Hitno zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji

Narodna stranka pozvala je večeras državno rukovodstvo Srbije da odmah i bez odlaganja učini sve što je neophodno kako bi se zaštitilo srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji i prekinula eskalacija nasilja.Ta stranka je u saopštenju ocenila da su Srbi na Kosovu i Metohiji danas su najugroženija etnička grupa u Evropi i da su izloženi otvorenom nasilju."Narodna stranka ukazuje da najnoviji događaji u južnoj srpskoj pokrajini, na teritoriji Kosova i Metohije, predstavljaju najbolji primer šta su ciljevi ekstremističke vlasti takozvanog 'Kosova' i Aljbina Kurtija, a u čijem im postizanju asistira Kfor", navodi se u saopštenju.Prema njihovim rečima, "antidržavna politika" predsednika Srbije Aleksandra Vučića dovela je do toga da srpski narod na Kosovu i Metohiji danas ostane nezaštićen i ugrožen od "ekstremističkih vlasti" u Prištini."Narodna stranka je upozoravala na opasne posledice sprovođenja francusko-nemačkog plana i predlaže da se o tom planu na referendumu izjasne građani, koji bi ga sigurno plebiscitarno odbacili. Jedini i isključivi cilj francusko-nemačkog plana je trajno i nepovratno otimanje dela državne teritorije Srbije", ocenili su u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PATRIJARH POSLAO PODRŠKU BRAĆI U JUŽNOJ SRPSKOJ POKRAJINI: Neka molitvama Svetog vladike Nikolaja mir siđe na kosovsko-metohijsku zemlju

Izvor: Pančevac-online.com, 29.Maj.2023

Njegova Svetost Patrijarh srpski g. Porfirije uputio je večeras, 29. maja 2023. godine, snažnu poruku podrške srpskom narodu na Kosovu i Metohiji posle molebna služenog pred moštima Svetog vladike Nikolaja Srpskog u hramu Svetog Save na Vračaru. Uznevši molitvu Svetom Nikolaju Srpskom da zakrili,...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Ivica Dačić: Kurtijev cilj je da protera Srbe s Kosova i Metohije

Izvor: Danas, 30.Maj.2023, 10:27

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je danas da "svi treba da se ujedine oko pitanja odbrane srpskog naroda na Kosovu i Metohiji", upozorivši da unutrašnja politička pitanja ne smeju da utiču na spremnost Srbije da zaštiti svoj narod.

Nastavak na Danas...

Stefanović: Srbija posvećena miru, ali neće dozvoliti novi pogrom na Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Maj.2023

Član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović istakao je danas da se plan Aljbina Kurtija da izazove krvoproliće na severu Kosova i Metohije i zatim progon svih preostalih Srba odvija pred očima međunarodne zajednice čiji je zadatak da štiti Srbe baš od ovakvog plana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.