Naredba KPS-u: Ne uzimajte isprave iz Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2011, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naredba KPS-u: Ne uzimajte isprave iz Srbije

PRIŠTINA -

MUP Kosova izdao je danas naredbu Kosovskoj policijskoj službi (KPS), da ne vrši plenidbu i oduzimanje biometrijskih ličnih karti, novih vozačkih i saobraćajnih dozvola, koje izdaje MUP Srbije, izjavio je Srni pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Kosova, Saša Rašić.

"To pitanje je rešeno sporazumom o slobodi kretanja, ali je potrebno izvesno vreme da se tehnički realizuje. Do tada, najkasnije do 1. novembra, njima će biti omogućeno da se sa takvom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dokumentacijom kreću po Kosovu", kaže Rašić.

U prethodna dva dana na području Kosova zadržano je i kod sudije za prekršaje upućeno dvadesetak Srba, koji poseduju nove lične karte i nove vozačke dozvole MUP-a Srbije, potvrđeno je Srni u opštini Gračanica.

KPS je na terenu bio počeo ovu hajku protiv lica koja poseduju nove lične karte i nove vozačke dozvole MUP-a Srbije, uprkos tvrdnjama šefova pregovaračkih timova Prištine i Beograda, Edite Tahiri i Borislava Stefanovića, da su u Briselu postigli sporazum o slobodi kretanja.

Dogovor o slobodi kretanja i matičnim knjigama postigle su delegacije Beograda i Prištine u toku pete runde pregovora, u subotu, 2. jula, u Briselu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.