Najviši zvaničnici Kosova: Danas je veliki dan za Kosovo

Izvor: Beta, 18.Jul.2018, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najviši zvaničnici Kosova: Danas je veliki dan za Kosovo

Najviši kosovski zvaničnici ocenili su u Prištini, po povratku iz Brisela, da je današnji dan bio "veliki za Kosovo" pošto je Evropska Komisija dala pozitivnu preporuku za liberalizaciju viza za gradjane Kosova.Na zajedničkoj konferenciji za novinare na aerodromu "Adem Jašari" u Prištini, predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da je odluka EK veliki dan za Kosovo, dostignuće vekovnih napora institucija i svih bez razlike.Ocenio je da je odluka zaslužena i da nije poklon od EK, navodeći da je optimista po pitanju toga da će se ceo proces liberalizacije viza zaokružiti tokom ove godine.Predsednik kosovske skupštine Kadri Veselji rekao je da su gradjani Kosova zaslužili takvu odluku EK i dodao da će nastaviti partnerstvo sa mehanizmima EU.Dodao je da snažno veruje da će Evropski parlament glasati za ukidanje viza.Glavni cilj je da od decembra gradjani Kosova putuju bez viza, naveo je Veselji i pozvao i opoziciju da se raduje toj odluci i da se ujedine.Premijer Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da su institucije EU videle jedinstvo Kosova, dok je pozitivnu preporuku ocenio zasluženom pobedom.
Pogledaj vesti o: Hašim Tači

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Tači: Dijalog bio jedan on najkraćih ali najteži do sada

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Jul.2018, 13:30

Predsednik Kosova Hašim Tači je po povratku iz Brisela izjavio da je juče na sastanku predsednika u Briselu potencirano da „mora da se radi na sporazumu jer je to u interesu dve zemlje i naroda, i da mora da se žrtvuje za postizanje konačnog sporazuma“. „Ne smemo da nasedamo na populističke...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.