Najavljen veliki miran protest u Zvečanu za oslobađanje uhapšenih Radoša i Dušana

Izvor: B92, 12.Jun.2023, 22:18

Najavljen veliki miran protest u Zvečanu za oslobađanje uhapšenih Radoša i Dušana

Udruženje roditelja "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice pozvalo je večeras na miran i demokratski protest ispred zgrade opštine Zvečan.

Kako su naveli, na njemu će zatražiti puštanje na slobodu dvojice Srba uhapšenih na dan kada je u tom gradu došlo do nemira između pripadnika Kfora, kosovske policije i okupljenih građana.

"Više od dve nedelje naši sugrađani i braća Radoš Petrović i Dušan Obrenović bez ikakve krivice se nalaze u kosovskom zatvoru. Pozivam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve sugrađane, da sutra u 11 časova, organizujemo miran i demokratski protest kod zgrade opštine Zvečan, na mestu gde su oteti Radoš i Dušan i tražimo njihovo puštanje na slobodu", navodi se u objavi na Fejsbuk nalogu Udruženja.

Dodaje se da svi znaju da je Radoš Petrović veliki čovek i humanista i da je jedan od donatora Dnevnog centra za decu i mlade koja zahtevaju posebnu negu.

"Naša je dužnost da ne ćutimo kada hapse najbolje među nama samo zato što su Srbi", ističe se u objavi.

Radoš Petrović i Dušan Obrenović uhapšeni su 29. maja kada su se dogodili nemiri u Zvečanu, ali su se kasnije u javnosti pojavili dokazi da su su privedeni su dok su mirno protestovali, pre bilo kakvog incidenta. Puštanje na slobodu Petrovića i Obrenovića je jedan od zahteva Srba koji od kraja maja protestuju nakon što je kosovska policija nasilno uvela albanske gradonačelnike optina na severu KiM u zgrade opština.

Srbi zahtevaju i povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije, kao i da novi albanski gradonačelnici ne dolaze u zgrade opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Udruženje roditelja "Podrži me" poziva na skup za oslobađanje dvojice Srba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2023

Udruženje roditelja "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice pozvalo je večeras na miran i demokratski protest ispred zgrade opštine Zvečan na kojem će zatražiti puštanje na slobodu dvojice Srba uhapšenih na dan kada je u tom gradu došlo do nemira između pripadnika Kfora, kosovske policije i okupljenih...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.