Nagrada za etiku i hrabrost portalu KoSSev

Izvor: B92, 19.Okt.2018, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada za etiku i hrabrost portalu "KoSSev"

Žiri za dodelu novinarske nagrade "Dušan Bogavac" za 2018. odlučio je da nagrada za etiku i hrabrost ove godine pripadne portalu "KoSSev" iz Kosovske Mitrovice.

"Tokom proteklih godina redakcija Portala 'KoSSev', uprkos svim izazovima, smetnjama i pritiscima, uspela je da odbrani principe hrabrog, časnog i nezavisnog novinarstva. Takvim odnosom prema žurnalističkoj profesiji 'KoSSev' je stekao veliko poverenje, kako lokalne zajednice, tako i čitavog regiona", navodi se u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << saopštenju.

U užem izboru za nagradu bili su i novinarke Ranka Ivanoska iz Vrbasa (VOICE), Gordana Bjeletić iz Pirota (TV N1), Tamara Grujić (RTS), redakcija portala Južne vesti iz Niša, redakcija Čačanskih novina, agencija Beta, frilenser Vladimir Kostić i kolumnista Danasa Zlatko Paković.

Žiri su činili Milica Šarić (CINS), Bojana Pavlović (KRIK), Sanja Kljajić (DW), Slaviša Lekić (NUNS) i Filip Mladenović (Fondacija "Dušan Bogavac").

Nagrada će biti dodeljena u sredu, 24. oktobra, u beogradskom Medija centru u podne.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.