Izvor: RTS, 06.Maj.2021, 12:46

Na ivici fizičkog sukoba između poslanika kosovske skupštine

Sednica kosovske skupštine prekinuta je nakon verbalnog sukoba između poslanika vladajuće koalicje i dela opozicije, a sve zbog izjave da je Demokratska partija Kosova, iznikla iz bivše OVK, kriva za osnivanje Specijalnog suda za ratne zločine pripadnika OVK.
Predsedavajuća sednicom, bila je primorana da proglasi pauzu, jer je verbalni sukob pretio da se pretvori u fizički obračun između poslanika Demokratske partije i ministra poljoprivrede Fatona >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Pecija.

Poslanik DPK Ardain Kastrati, uvredio je Pecija nazivajući ga "lavorom". Sve se dogodilo nakon izjava ministarke spoljnih poslova Donike Grvale, koja je rekla da je DPK "kriv za Specijalni sud".
Fizički sukob sprečili su ostali poslanici u sali, razdvajajući sukobljene.
Danima već poslanici DPK i drugih opozicionih stranaka optužuju Grvalu da je svedočila u Specijalnom sudu u Hagu protiv pripadnika bivše OVK.
Opizicioni poslanici optužili su je danas "da je predstavnik Srbije na Kosovu i da je to sramota".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.