Na Kosovu danas najviše pozitivnih od početka pandemije: 129 slučajeva

Izvor: NoviMagazin.rs, 15.Jun.2020, 21:53

Na Kosovu danas najviše pozitivnih od početka pandemije: 129 slučajeva

Nacionalni institut javnog zdravstva Kosova (NIJZ) saopštio je da je danas registrovano još 129 osoba pozitivnih na koronavirus, što je najveći broj zaraženih za jedan dan od početka pandemije KOVID-19.

Ukupan broj do sada zaraženih na Kosovu je 1.614.

NIJZ je saopštio da je u poslednjoj nedelji zabeležen porast broja pozitivnih slučajeva koji se po intenzitetu slični sa onima sredinom aprila i da ima slučajeve zaposlenih u javnim i privatnim organizacijama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Institut je zato Ministarstvu zdravlja preporučio da zatvori sektore u kojima ima pozitivnih slučajeva i da se njihovi kontakti održavaju u samoizolaciji, i da primena sanitarnih mera postane obavezna, a pre svega održavanje fizičke distance i nošenje maski na javnom mestu.

"Apelujemo na građane, preduzeća, ugostiteljstvo, da strogo poštuju fizičku distancu, upotrebu maski, dezinfekciju i ventilaciju prostorija, sprečavajući moguće širenje zaraze i izbegavajući širenje u zatvorenim prostorima", kaže se u saopštenju.

Danas je proglašeno izlečenim deset pacijenata, tako da je ukupan broj do sada oporavljenih 963.

Tokom epideije su umrle 33 osobe koje su pored KOVID-19 imale i druge hronične bolesti.

Aktivnih slučajeva je na Kosovu sada 618.

Najviše novootkrivenih slučajeva - 46 je iz Prištine, 18 je iz Prizrena, 15 iz Vučitrna.

Ostali su iz Orahovca, Peći, Vitine, Đakovice, Lipljana, Glogovca, Kosova Polja, Uroševca, Gnjilana, Dragaša, Kačanika, Klokota, Mamuše, Obilića, Srbice i Suve Reke.

Od 8. februara do danas u Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju NIJZ, RT-PCR metodom testirano je 18.915 osoba sumnjivih na virus SARS-CoV-2.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na KiM danas najviše pozitivnih od početka pandemije

Izvor: B92, 15.Jun.2020

Nacionalni institut javnog zdravstva Kosova saopštio je da je danas registrovano još 129 osoba pozitivnih na koronavirus...To je najveći broj zaraženih za jedan dan od početka pandemije kovid 19...Ukupan broj do sada zaraženih na KiM je 1.614...NIJZ je saopštio da je u poslednjoj nedelji zabeležen...

Nastavak na B92...

Priština: Još jedna osoba preminula od kovid-19, broj mrtvih povećan na 34

Izvor: B92, 16.Jun.2020, 13:14

Priština -- Klinika za infektivne bolesti Kliničko bolničkog centra Kosova saopštila da je danas preminula još jedna osoba koja je bila pozitivna na koronavirus...Ta osoba imala je 74 godine i preminula je KBCK...Ta osoba je primljena na kliniku 5. juna, a pored infekcije virusom kovid-19, imala...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.