Na Kosovu 83 novozaraženih, ukupno 1.916

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Jun.2020, 21:18

Na Kosovu 83 novozaraženih, ukupno 1.916

Nacionalni institut javnog zdravstvo Kosova (NIJZ) objavio je da su danas potvrđena 83 nova slučaja zaraze koronavirusa čime je ukupan broj bolesnih na Kosovu 1.916.

NIJZ je danas u Laboratoriji za molekularnu mikrobiologiju, testirano ukupno 457 uzoraka uzetih iz Klinike za infektivne bolesti i praćenje kontakata ranije zaraženih na terenu.

U opštini Vučitrn registrovano je 15 novih slučajeva, u Prištini 14, Gnjilanu 12, u Peći devet, u opštini Mitrovica >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << devet, u Dragašu osam slučajeva, Mamuši sedam, opštini Prizren šest slučajeva i po jedan slučaju u opštinama Kosovo Polje, Obilić i Srbica.

Istovremeno je danas izlečeno je pet pacijenata, čime je ukupan broj do danas ukupno 973 slučaja.

Do danas su od posledica zaraze preminule 34 osobe koje su imale i druge prateće hronične bolesti.

U ovom trenutku aktivno bolesni sa koronavirusom je 909 osoba.

Do sada je na Kosovu urađeno 20.206 testova na kovid19.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.