NP Otadžbina: Vučić se ne hvali dobrim već što nije učinio ono najgore pred Kurtijem

Izvor: KMnovine.com, 21.Jun.2021, 13:59

NP ''Otadžbina'': Vučić se ne hvali dobrim već što nije učinio ono najgore pred Kurtijem

NP ''Otadžbina'': Vučić se ne hvali dobrim već što nije učinio ono najgore red Kurtijem Nedavni pregovori u Briselu između Beograda i Prištine protekli su u hvalisavim nastupima Aleksandra Vučića koji slavodobitno obaveštava građane Srbije da nije potpisao sveobuhvatni mirovni sporazum sa svojom južnom pokrajinom, navodi se u saopštenju NP Otadžbina koje prenosimo u celosti.




Predsednik se hvali onim za šta po Ustavu Republike >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << Srbije nije nadležan, jer samo priznanje samoproglašene republike Kosovo je krivično delo suprotno važećem Ustavu i ugrožava nacionalne i državne interese Republike Srbije.

Uostalom, predsednik je sam položio zakletvu na Mirosvaljevom jevanđelju da će čuvati celovitost Republike Srbije i braniti njen teritorijalni integritet i suverenitet što mu ipak nije smetalo da potpiše izdajničke Briselski i Vašingtonski sporazum. Ovim sporazumima je on inače državne ingerencije Republike Srbije na Kosovu i Metohiji predao separatistima u Prištiini.

Predsednik Srbije još kaže da je tokom tih pregovora vikao na šefa prištinske delegacije zbog čega se iskreno kaje iz čega ispada da predsednik glumata i cele pregovore svodi na nivo cirkuske predstave. Nažalost, ali tako jeste, Aleksandar Vučić bez platforme kao guska u magli vodi pregovore o najvažnijem srpskom nacionalnom i državnom pitanju a to je Kosovo i Metohija.





Predsednik je razočaran time što Priština neće da sprovede u delo dogovor o Zajednici srpskih opština. Taj dogovor proističe iz izdajničkog Briselskog sporazuma ali čak i jedan takav po Srbe loš sporazum pokazuje nedostatak diplomatske veštine i umeća predsednika Srbije. Umesto da prvo dobije Zajednicu srpskih opština pa da tek onda institucije države Srbije sudstvo, policiju i ostale ingerencije preda Prištini on im je odmah u početku sve to ustupio a sada posle osam godina traži Zajednicu srpskih opština. Jer sve što je do sada moglo da se preda on je Prištini na tacni izručio. Počev od neba nad KiM čiju nadležnost je predao Mađarima, pa do telekomunikacija ne računajući tu „Trampov most“ i „Trampovo jezero“ kako je Vašingtonskim sporazumom dogovorio.
Postavlja se pitanje da li je u pitanju nedostatak diplomatskog iskustva, manjak doplomatske veštine ili je u pitanjeu nešto drugo? Kada su u pitanju problematični i sumnjivi poslovni poduhvati sa Kinezima predsednik tu nije nimalo naivan.






Sutra, 22. juna, predsednik Srbije će pred poslanicima Skupštine Srbije da iznese svoje utiske posle pregovora sa separatistima. Jako neobično. Niti je Skupština Srbije usvojila plan i platformu za pregovore o južnoj pokrajini niti je to uradio predsednik Srbije koji vodi pregovore. Postavlja se pitanje o čemu će Skupština da raspravlja? Da li o onome što stoji u kori maloga mozga Aleksandra Vučića ili o njegovim ličnim i emotivnim impresijama tokom pregovora? Uostalom, to i nije prava Skupština. To više podseća na jednopartijski dom ili preciznije reći na glavni odbor Srpske napredne stranke. Realno bi bilo da se i predsednik i Skupština bore kako da ponovo integrišu Kosovo i Metohiju u sastav Republike Srbije, a ne o tome da li će predsednik Srbije da stavi potpis na priznanje „Kosova“. Normalno bi bilo i da ta ista Skupština proglasi teritoriju KiM okupiranim područjem i da zatraži da posle 20 godina međunarodne vojne snage napuste prostor KiM i da se konačno realizuje Kumanovski sporazum o povratku srpske vojske i policije.

Ali za malog, sitnog i kukavičkog Aleksandra Vučića to je preveliki zalogaj. Predsednik nije u stanju ni da omogući normalan dolazak građana Srbije u južnu srpsku pokrajinu kako bi obišli manastire i posetili grobove svojih najmilijih a kamoli nešto više. Setimo se samo da je predsednik Srbije kao prvi potpredsednik Vlade sa sadašnjim predsednikom skupštine a ondašnjim predsednikom vlade 06.12.2012. godine uspostavio klasičnu dražavnu granicu između Kosova i Metohije i ostatka Srbije. Predsednik po ko zna koji put laže, što za njega nije neuobičajeno, kada kaže da je to 2011. godine uradila bivša vlast žmureći pred odlukom Vlade (dostavljamo u prilogu) čiji je bio potpredsednik.




Nažalost, celovitost Srbije, po ko zna koji put treba reći, danas čuva Ruska Federacija, normalno iz svojih interesa. To je i razlog dolaska zamanika ministra spoljnih poslova Rusije Gruška u Beograd. Visoki ruski zvaničnik je po ko zna koji put ponovio rukovodstvu Srbije da Rusija neće dozvoliti ulazak „Kosova“ u UN bez obzira šta rukovodstvo Srbije bude potpisalo. Ovo umnogome otežava posao Aleksandru Vučiću oko predaje južne srpske pokrajine. Ljut zbog toga predsednik Srbije je blagosiljao sporazum ministara odbrane Velike Britanije i ranjenog ministra odbrane Srbije Nebojše Stefanovića o sprečavanju ruskog uticaja na Balkanu. Iz tog razloga i Aleksandar Vučić nabavlja mnogo manje kvalitetne i skuplje protivraketne sisteme od Kineza zaobilazeći Rusku Federaciju. Sigurno je da tvrd ruski stav po pitanju Kosova i Metohije utiče na vojne kupovine predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije.




Kosovska Mitrovica
21.06.2021. godine

Informativna služba
Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije
„Otadžbina“




* * *


Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram



PROČITAJTE JOŠ:   
NP ''Otadžbina'': Vučić nema platformu za KiM jer njegova je politika izdaja - KM NovineNP ''Otadžbina'': Vučić nema platformu za KiM jer njegova je politika izdaja Pre neki dan su separatisti u Prištini održali svoju skupštinu, normalno zajedno sa poslanicima Vučićeve „Srpske liste", i utvrdili platformu za pregovore sa Beogradom. I posle skoro deset godina vladavine Aleksandar Vučić nema nikakvu platformu za pregovore sa separatistima.


PROČITAJTE JOŠ:   
NP Otadžbina: Neka se Vučićeva izdaja večno pamti i o njoj pripoveda! - KM NovineI ne samo on, nego i njegov lični potrčko u liku ministra spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković cvili i moli Aljbina Kurtija da njihoj Kuknjava, zapomaganje, jadikovka predsednika Srbije za još jednim ministarskim mestom u separatističkoj vladi samoproglašene republike Kosovo je sumrak državne i nacionalne politike Aleksandra Vučića, konstatuje NP "Otadžbina" sa KiM.


PROČITAJTE JOŠ:   
NP ''Otadžbina'': Separatisti jasno pokazali da je Vučić Briselskim sporazumom isključio državu Srbiju na KiM - KM NovinePovodom nedavne zabrane albanskih separatista sa centrom u Prištini da srpska strana izvodi radove na putevima na severu KiM, Narodni pokret "Otadžbina" izdao je saopštenje za javnost koje prenosimo u celosti. Nepristanjaje separatističkih vlasti iz Prištine na ponudu Beograda za rekonstrukciju puta Kosovska Mitrovica-Jarinje jasno pokazuje da je potpisivanjem Briselskih sporazuma Aleksandar Vučić isključio državu Srbiju iz rešavanja bitnih ekonomskih i političkih pitanja u južnoj srpskoj pokrajini.





KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2021 ::    Hvala na interesovanju


Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.