Вести:

понедељак, 21. јун 2021.

НП ''Отаџбина'': Вучић се не хвали добрим већ што није учинио онo најгoрe пред Куртијем

понедељак, 21. јун 2021. | Уреднички колегијум 0

НП ''Отаџбина'': Вучић се не хвали добрим већ што није учинио оно најгоре ред Куртијем

Недавни преговори у Бриселу између Београда и Приштине протекли су у хвалисавим наступима Александра Вучића који славодобитно обавештава грађане Србије да није потписао свеобухватни мировни споразум са својом јужном покрајином, наводи се у саопштењу НП Отаџбина које преносимо у целости.

Недавни преговори у Бриселу између Београда и Приштине протекли су у хвалисавим наступима Александра Вучића који славодобитно обавештава грађане Србије да није потписао свеобухватни мировни споразум са својом јужном покрајином, наводи се у саопштењу НП Отаџбина које преносимо у целости.  #Vučić #Kurti #Brisel #sporazm #Kosovo #Metohija #KMnovine #vesti


Председник се хвали оним за шта по Уставу Републике Србије није надлежан, јер само признање самопроглашене републике Косово је кривично дело супротно важећем Уставу и угрожава националне и државне интересе Републике Србије.

Уосталом, председник је сам положио заклетву на Миросваљевом јеванђељу да ће чувати целовитост Републике Србије и бранити њен територијални интегритет и суверенитет што му ипак није сметало да потпише издајничке Бриселски и Вашингтонски споразум. Овим споразумима је он иначе државне ингеренције Републике Србије на Косову и Метохији предао сепаратистима у Приштиини.

Председник Србије још каже да је током тих преговора викао на шефа приштинске делегације због чега се искрено каје из чега испада да председник глумата и целе преговоре своди на ниво циркуске представе. Нажалост, али тако јесте, Александар Вучић без платформе као гуска у магли води преговоре о најважнијем српском националном и државном питању а то је Косово и Метохија.





Председник је разочаран тиме што Приштина неће да спроведе у дело договор о Заједници српских општина. Тај договор проистиче из издајничког Бриселског споразума али чак и један такав по Србе лош споразум показује недостатак дипломатске вештине и умећа председника Србије. Уместо да прво добије Заједницу српских општина па да тек онда институције државе Србије судство, полицију и остале ингеренције преда Приштини он им је одмах у почетку све то уступио а сада после осам година тражи Заједницу српских општина. Јер све што је до сада могло да се преда он је Приштини на тацни изручио. Почев од неба над КиМ чију надлежност је предао Мађарима, па до телекомуникација не рачунајући ту „Трампов мост“ и „Трампово језеро“ како је Вашингтонским споразумом договорио.

Поставља се питање да ли је у питању недостатак дипломатског искуства, мањак допломатске вештине или је у питањеу нешто друго? Када су у питању проблематични и сумњиви пословни подухвати са Кинезима председник ту није нимало наиван.



http://www.kmnovine.com/p/joe-travel-red-voznje.html



Сутра, 22. јуна, председник Србије ће пред посланицима Скупштине Србије да изнесе своје утиске после преговора са сепаратистима. Јако необично. Нити је Скупштина Србије усвојила план и платформу за преговоре о јужној покрајини нити је то урадио председник Србије који води преговоре. Поставља се питање о чему ће Скупштина да расправља? Да ли о ономе што стоји у кори малога мозга Александра Вучића или о његовим личним и емотивним импресијама током преговора? Уосталом, то и није права Скупштина. То више подсећа на једнопартијски дом или прецизније рећи на главни одбор Српске напредне странке. Реално би било да се и председник и Скупштина боре како да поново интегришу Косово и Метохију у састав Републике Србије, а не о томе да ли ће председник Србије да стави потпис на признање „Косова“. Нормално би било и да та иста Скупштина прогласи територију КиМ окупираним подручјем и да затражи да после 20 година међународне војне снаге напусте простор КиМ и да се коначно реализује Кумановски споразум о повратку српске војске и полиције.


Али за малог, ситног и кукавичког Александра Вучића то је превелики залогај. Председник није у стању ни да омогући нормалан долазак грађана Србије у јужну српску покрајину како би обишли манастире и посетили гробове својих најмилијих а камоли нешто више. Сетимо се само да је председник Србије као први потпредседник Владе са садашњим председником скупштине а ондашњим председником владе 06.12.2012. године успоставио класичну дражавну границу између Косова и Метохије и остатка Србије. Председник по ко зна који пут лаже, што за њега није неуобичајено, када каже да је то 2011. године урадила бивша власт жмурећи пред одлуком Владе (достављамо у прилогу) чији је био потпредседник.



Нажалост, целовитост Србије, по ко зна који пут треба рећи, данас чува Руска Федерација, нормално из својих интереса. То је и разлог доласка заманика министра спољних послова Русије Грушка у Београд. Високи руски званичник је по ко зна који пут поновио руководству Србије да Русија неће дозволити улазак „Косова“ у УН без обзира шта руководство Србије буде потписало. Ово умногоме отежава посао Александру Вучићу око предаје јужне српске покрајине. Љут због тога председник Србије је благосиљао споразум министара одбране Велике Британије и рањеног министра одбране Србије Небојше Стефановића о спречавању руског утицаја на Балкану. Из тог разлога и Александар Вучић набавља много мање квалитетне и скупље противракетне системе од Кинеза заобилазећи Руску Федерацију. Сигурно је да тврд руски став по питању Косова и Метохије утиче на војне куповине председника Србије и врховног команданта Војске Србије.



Косовска Митровица
21.06.2021. године

Информативна служба
Народног покрета Срба са Косова и Метохије
„Отаџбина“



* * *


Пратите нас на Facebook, Twiter или Instagram



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

НП ''Отаџбина'': Вучић нема платформу за КиМ јер његова је политика издаја - КМ Новине

НП ''Отаџбина'': Вучић нема платформу за КиМ јер његова је политика издаја Пре неки дан су сепаратисти у Приштини одржали своју скупштину, нормално заједно са посланицима Вучићеве „Српске листе", и утврдили платформу за преговоре са Београдом. И после скоро десет година владавине Александар Вучић нема никакву платформу за преговоре са сепаратистима.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

НП Отаџбина: Нека се Вучићева издаја вечно памти и о њој приповеда! - КМ Новине

И не само он, него и његов лични потрчко у лику министра спољних послова Србије Никола Селаковић цвили и моли Аљбина Куртија да њихој Кукњава, запомагање, јадиковка председника Србије за још једним министарским местом у сепаратистичкој влади самопроглашене републике Косово је сумрак државне и националне политике Александра Вучића, констатује НП "Отаџбина" са КиМ.



ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:   

НП ''Отаџбина'': Сепаратисти јасно показали да је Вучић Бриселским споразумом искључио државу Србију на КиМ - КМ Новине

Поводом недавне забране албанских сепаратиста са центром у Приштини да српска страна изводи радове на путевима на северу КиМ, Народни покрет "Отаџбина" издао је саопштење за јавност које преносимо у целости. Непристањаје сепаратистичких власти из Приштине на понуду Београда за реконструкцију пута Косовска Митровица-Јариње јасно показује да је потписивањем Бриселских споразума Александар Вучић искључио државу Србију из решавања битних економских и политичких питања у јужној српској покрајини.





КМ Новинама је потребна ваша подршка - прочитајте зашто КЛИК

http://www.kmnovine.com/p/doniraj.html
Извор: КМ Новине    :: © 2014 - 2021 ::    Хвала на интересовању

Постави коментар

Молимо Вас да коментаришете у духу српског језика - искључиво ћирилицом! У супротном ће коментари вероватно бити уклоњени.

 
Copyright © 2014 - 2021 КМ Новине