NP Otadžbina: Kovačević, Vučićevom retorikom, poziva na predaju delova Srbije

Izvor: KMnovine.com, 29.Jul.2017, 20:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NP ''Otadžbina'': Kovačević, Vučićevom retorikom, poziva na predaju delova Srbije

NP ''Otadžbina'': Kovačević, Vučićevom retorikom, poziva na predaju delova SrbijeNarodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ pomalo tužno i sa rezignacijom je primio k znanju izjavu akademika Dušana Kovačevića.











Uvaženi akademik, sa primetnom dozom insinuacije, naglašava da Srbija ne treba više da računa na Kosovo i Metohiju jer srpska deca više ne mogu da ginu. Insinuacija je u >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << tome, što zadnjih petnaest godina niko nikada u Srbiji nije pozivao na rat znajući da se na Kosovu i Metohiji nalaze trupe NATO pakta i ko bi onda bio lud da poziva ljude da ratuju sa najvećom svetskom silom. Ima se utisak da Dušan Kovačević to inputira svojim kolegama, pretpostavljamo iz SANU, govoreći da veliki deo njih ne mogu da prođu ni sto metara a da ne spavaju i pre i posle podne što u mnogome podseća na retoriku Aleksandra Vučića. Akademik još naglašava da Srbija u svom sporu sa Hrvatskom oko zemljišta pored Dunava ne sme da pređe crvenu liniju da ratuje nego da Hrvatima prepusti taj prostor. A kada su u pitanju Albanci oni na teritorijama na kojima žive mogu sami da odrede kako će da žive da li u federaciji ili konfederaciji što već ima primetan miris „Velike Albanije“. Predsednik Republike Srbije je ovakve stavove akademka i podržao.

Moramo priznati da su ovakve poruke akademika i nekadašnjeg srpkog ambasadora u Portugaliji dosta nespretne jer takvi stavovi pozivaju naše susede koji imaju teritorijalne ambicije prama Srbiji da slobodno mogu da uzmu svoj komad Srbije a da se Srbija neće braniti da ne bi njena deca ginula za otadžbinu.

Nažalost, književnik Dušan Kovačević se u mnogome razlikuje od svojih kolega iz prošlosti, isto tako diplomata i književnika, Branislava Nušića i Milana Rakića koji su imali izrazita patriotska načela, pri čemu je Milanu Rakiću bila duhovna obaveza da sa puškom u ruci osvane na Kosovu polju. Njihova konzulska pisma svedoče o neviđenim zverstvima nad Srbima na Kosovu i Metohiji u XIX veku.


Sa druge strane, kako objasniti ubijenoj deci iz Goraždevca ili dvadesetogodišnjacima iz kafića „Panda“ u Peći da njihova majka Srbija nagrađuje nepoznate zločince Albance tako što im daje još jednu državu. A šta tek reći onim jadnicima iz „žute kuće“ čijim organima su zločinci naslađivali svoju dušu i bogatili se.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ podseća javnost u Srbiji da je 1939. godine više od 150.000 Srba ževelo u današnjoj Albaniji. Danas ih ima samo u tragovima i sa tuđim imenima i prezimenima. Takva sudbina čeka i Srbe na Kosovu i Metohiji ako ih njihova majka Srbija izbaci iz svog krila.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ iz pouzdanih izvora doznaje da predsednik Republike Srbije ima nameru da građanima Srbije predloži rešavanje statusa KiM po modelu dve Nemačke. Noj je izgleda izvukao glavu iz peska i ponudio rešenje. U okviru modela dve Nemačke, Srbija sa Kosovom treba da potpiše mirovni sporazum, da razmeni diplomatske predstavnike i da ne sputava Kosovo da postane članica Ujedinjenih nacija. Takav model je 2008. godine nemački diplomata Volfgang Išinger ponudio Koštunici i Tadiću. Taj predlog su oni sa indignacijom odbili. Istini za volju, Koštunica i Tadić su odbili i Ahtisarijev plan koji je kasnije i Skupština Srbije skoro jednoglasno odbacila, to ipak nije smetalo Aleksandru Vučiću da potpiše Briselski sporazum koji Srbima na Kosovu i Metohiji mnogo manje pruža od Ahtisarijevog plana.


Kosovska Mitrovica
29.07.2017. godine
Informativna služba
Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije
„Otadžbina“




Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2017 ::    Hvala na interesovanju
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.