NP Otadžbina: Da li zbog Vučićeve dece 60 hiljada srpske sa KiM treba da završi u tačijevoj Žutoj kući?

Izvor: KMnovine.com, 02.Mar.2018, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NP ''Otadžbina'': Da li zbog Vučićeve dece 60 hiljada srpske sa KiM treba da završi u tačijevoj ''Žutoj kući''?

Narodni pokret Srba sa KiM "Otadžbina" izdao je saopštenje u kome podseća Aleksandra Vučića da "na Kosovu i Metohiji i dalje živi više od 100 hiljada Srba tako da njegova misao da je to zemlja u kojoj su Srbi nekada živeli nije tačna".


   
Ovako su izgledali protesti Srba sa KiM koji su se odmah izjasnili potiv Briselskog sporazuma, april 2013.    




U svom nastojanju da se odrekne Kosova >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << i Metohije Aleksandar Vučić na jedan dosta ružan način zloupotrebljava poznatog srpskog književnika Borislava Pekića. Predsednik Republike je istrgao iz konteksta razmišljanje srpskog pisca da je važniji prostor na kome Srbi žive nego onaj na kome su nekada živeli. Nekorektnom manipulacijom on imputira Pekiću da Srbija treba da se odrekne Kosova i Metohije.

Na sastanku sa Angelom Merkel on maše sa ovom istrgnutom formulacijom jer, zaboga, osim njega i drugi su za prihvatanje sveobuhvatnog mirovnog sporazuma sa Kosovom i Metohijom.

Na ovaj način predsednik Republike predstavlja srpskoj javnosti da je i Borislav Pekić bio za nezavisno Kosovo što je teška, gola i brutalna laž. Stvari upravo stoje obrnuto. Borislav Pekić nije bio zadovoljan nacionalnom politikom Demokratske stranke čiji je bio član pa je sa Vojislavom Koštunicom formirao Demokratsku stranku Srbije. Zato u političkom programu Demokratske stranke Srbije Kosovo i Metohija zauzimaju važno mesto kao netuđivi deo Republike Srbije. Borislav Pekić je snažno insistirao na tome.

Njegov glavni postulat koji je dugi niz godina bio osnovna ideja Demokratske stranke Srbije glasi demokratsko i nacionalno - da, demokratsko ili nacionalno - ne.

Kada je u pitanju Aleksandar Vučić kod njega nema ni demokratskog ni nacionalnog. Demokratskog nema jer uvodi diktaturu u Srbiju, a nacionalnog još manje jer potpisujući Briselski sporazum on se odrekao Kosova i Metohije.

Upravo zbog tvrdih nacionalnih stavova njemu je komunistička vlast zabranila povratak u Srbiju, zbog čega je dugi niz godina proveo u Engleskoj. Za razliku od našeg predsednika nikada nije prihvatao protestantizam a još manje Vebera, već se strogo držao svetosavlja i kosovske ideje koje se Aleksandar Vučić stidi.

Kada je u pitanju Kosovo i Metohija podsećamo predsednika da na Kosovu i Metohiji i dalje živi više od 100 hiljada Srba tako da njegova misao da je to zemlja u kojoj su Srbi nekada živeli nije tačna. Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije «Otadžbina» razume potrebu, kako predsednik reče, da njegova deca bolje žive u Evropskoj uniji ali da li zbog njegove dece 60 hiljada srpske dece sa Kosova i Metohije treba da završi u žutoj kući Hašima Tačija?

Sa Kosova i Metohije pre ne tako davnog vremena proterano je više od 220 hiljada Srba. Interesanto je da za vreme svoje vladavine od 6 godina Aleksandar Vučić nijednog - i slovima nijednog - interno raseljenog Srbina nije vratio u južnu srpsku pokrajinu.

Ali ako predsednik nema ni demokratsko ni nacionalno postavlja se pitanje šta je glavna ideja vodilja Aleksandru Vučiću? To je novac i samo novac.

Kosovska Mitrovica 
01.03.2018. godine
Informativna služba
Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije
„Otadžbina“



Izvor: KM Novine   :: © 2014 - 2018 ::   Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.