NEZAPAMĆENO UBISTVO NA KOSOVU: Pritvor do 30 dana osumnjičenom da je majci odrubio glavu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Apr.2023, 07:11

NEZAPAMĆENO UBISTVO NA KOSOVU: Pritvor do 30 dana osumnjičenom da je majci odrubio glavu!

Prethodno je portparol Osnovnog tužilaštva u Peći rekao da se ovakav slučaj nikada ranije nije desio.

Branilac osumnjičenog rekao je da se protivi ovoj odluci suda, tvrdeći da njegov branjenik treba da bude podvrgnut hitnom psihijatrijskom pregledu.

- Osnovni sud u Peći, Odeljenje za teška krivična dela, saopštilo je da je odredilo pritvor od 30 dana osumnjičenom da je ubio majku od 30 dana, nakon što je sud utvrdio da je zahtev tužioca osnovan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i opravdan, s obzirom da se protiv okrivljenog vodi istraga za teško krivično delo, za koje je zakonom predviđena kazna zatvora najmanje deset godina ili doživotni zatvor, kao i da okrivljeni ima boravišnu dozvolu u inostranstvu, zbog čega postoji visok rizik od bekstva ili da će na bilo koji način izbeći organe gonjenja i tako onemogućiti ili u velikoj meri otežati sprovođenje istrage - navodi se u saopštenju suda.

Protiv ove odluke, okrivljeni ima pravo žalbe Apelacionom sudu.

- Ono što se danas dogodilo je standardna procedura, tužilaštvo traži meru pritvora, a ja sam prigovorio da moj branjenik mora da ide na hitno psihijatrijsko ispitivanje - rekao je.

- Tužilaštvo sa policijom sprovodi intenzivnu istragu kako bi se u potpunosti rasvetlio ovaj teški zločin. Na mestu zločina, policija je reagovala veoma brzo i uspela da locira osumnjičenog, i da ga uhapsi. Detalje istrage ne možemo da iznosimo u javnost, preduzimaju se sve neophodne mere da se slučaj rasvetli - rekao je Nikči.

Dodao je da je telo ubijene žene poslato na obdukciju u Institut za sudsku medicinu u Prištini i čeka se izveštaj sudskog lekara.

- Ovakav slučaj do sada se nije desio. Veoma je osetljiv i moramo da poštedimo članove porodice, kako ih ne bismo više povredili - rekao je.

Žena, za čije se ubistvo sumnjiči sin, sahranjena je danas u Peći, u prisustvu velikog broja građana.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.