NEMAČKA vidi samo jedno REŠENJE ZA KOSOVO: Ovo je njena poslednja PONUDA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Mar.2019, 10:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NEMAČKA vidi samo jedno REŠENJE ZA KOSOVO: Ovo je njena poslednja PONUDA!

Kancelarka Nemačke Angela Merkel, poručila je da kosovsko pitanje mora da bude rešeno na način koji odgovara Berlinu, za razliku od stava Donalda Trampa.

Dok Tramp želi podelu pokrajine, Nemačka ima drugačiji stav.

- Berlin želi da se stvar reši na njihov način. Od Beograda i Prištine se očekuje da ne rade ništa do maja ili juna, kada se završava izborni ciklus u Evropskom parlamentu. Posle toga bi Nemačka inicirala sastanak i ponudila rešenje za >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kosmet - govori izvor iz diplomatskih krugova za beogradske medije.

Izvor ističe da Nemačka želi da Srbija prizna nezavisnost pokrajine, a da je razgraničenje isključeno iz razmatranja.

Ivica Dačić, šef srpske diplomatije, takođe je ranije isticao da se pre svega Nemačka i Velika Britanija protive postizanju kompromisa Beograda i Prištine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Angela Merkel

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.