Izvor: Blic, 05.Dec.2023, 09:45

"NEMA VOLJE DA SE OSNUJE ZSO" Izveštaj pravnika Saveta Evrope: Kosovo krši vladavinu prava u slučaju Visokih Dečana

U Izveštaju o usklađenosti pravnog sistema Kosova sa standardima Saveta Evrope Kosovo je prikazano kao neko ko ne poštuje odluke sudova niti međunarodne sporazume. Dokument su sastavili stručnjaci SE koji su na Kosovu boravili od 24. do 27. septembra i u njemu su opisani zastoji u vladavini prava.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Eksperti Saveta Evrope kritikuju Prištinu: Prekomerna upotreba policijske sile na severu Kosova i Metohije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2023

U izveštaju grupe eksperata Saveta Evrope kritikuje se vlast u Prištini, zbog prekomerne upotrebe policijskih snaga na severu KiM. Eksperti konstatuju da prištinski režim nema volju za osnivanje Zajednice srpskih opština, ne poštuje međunarodne sporazume, a kritikuju i nesprovođenje sudske odluke...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.