NEMA MENJANJA GRANICA SILOM! Dačić ŽESTOKO odbrusio lažnim kosovskim vlastima i SPUSTIO TAČIJA na zemlju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Sep.2018, 15:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"NEMA MENJANJA GRANICA SILOM!" Dačić ŽESTOKO odbrusio lažnim kosovskim vlastima i SPUSTIO TAČIJA na zemlju!

"Ovde će biti dogovor ili ga uopšte neće biti!"

Srbija ne može da prihvati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i dobro je da to zna i sam predsednik lažne države Kosovo Hašim Tači, koji kaže da nema rešenja bez Srbije, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Pročitajte i:

- Srbija neće priznati Kosovo, pa onda nastaviti razgovore. To se sigurno neće desiti - podvukao je Dačić odgovarajući na pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da li će Srbija, kao što navodi Tači, prvo priznati Kosovo, pa onda razgovarati o razgraničenju.

Dačić je podsetio da je i sam Tači govorio da nema rešenja bez Srbije i da Srbija neće priznati nezavisnost Kosova.

Nerešen kosovski problem, ocenjuje Dačić, preti da blokira perspektivu razvoja Beograda i Prištine.

Šef srpske diplomatije je dodao da, kada se priča o promeni granica, međunarodni princip glasi: "nemenjanje granica silom".

- Ovde niko ne namerava da menja granice silom, ovde će biti dogovor, ili ga neće biti - istakao je Dačić.

- Važno je da zemlje koje nisu priznale KiM, kao, na primer, Republika Kabo Verde, daju snagu nama i našim argumentima da dogovora mora biti, ali ne nametnutnog - ukazao je Dačić.

Ministar je rekao da sve zemlje, osim Velike Britanije i Nemačke, podržavaju da se dođe do kompromisnog rešenja i ne mešaju se u to kakvo će ono biti.

- Nemačka i Velika Britanija se protive promeni granica, a sa time se principijelno slaže i Srbija - rekao je Dačić, ali je dodao da se postavlja pitanje od kada važi taj princip - "da li od raspada Jugoslavije ili jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.