NE PRIZNAJEMO KOSOVO Španija na strani Srbije: Ovo je početak rešenja

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2023, 09:36

"NE PRIZNAJEMO KOSOVO" Španija na strani Srbije: Ovo je početak rešenja

Stav Španije po pitanju Kosova ostaje nepromenjen.

Ambasador Španije u Srbiji Raul Bartolome Molina izjavio je danas da će stav Španije po pitanju Kosova ostati nepromenjen, kao i da činjenica da ta zemlja podržava pokušaje evropskih predstavnika Žozepa Borelja i Miroslava Lajčaka da reše situaciju, ne znači da će se stav promeniti.

- Poglavlje 35 u pregovaračkom procesu govori o normalizaciji odnosa, a ne o priznanju i u Španiji u glavnim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << strankama postoji konsenzus da čak i ako dođe do promene vlade, neće biti promene stava, konsenzus o tom pitanju se neće promeniti, bar kada se radi o glavnim političkim strankama - rekao je ambasador Bartolome u intervjuu za Tanjug.

ĐOn je za trenutnu situaciju na Kosovu rekao da je zabrinjavajuća, ali da se nada da će pregovori dovesti do rešenja.

- Veoma brinemo zbog svega što se tamo dešava jer vidimo samo krizu za krizom. Mi podržavamo plan, tzv. francusko-nemački plan, odnosno evropski plan za pronalaženje rešenja. Situacija je ozbiljna ali se nadamo da će pregovori dovesti do rešenja.

- Naš stav je da ne priznajemo Kosovo ali podržavamo pokušaje Srbije da normalizuje odnose sa Kosovom. Smatram da puno toga treba da se uradi jer izgleda da sporazumi nisu stavljeni na snagu. Kosovska strana nije prihvatila formiranje ZSO što mora i što je početak rešenja - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.