NE DAMO VLAST ALBANCIMA! Srbi izabrali kandidate za gradonačelnike opština na severu KiM

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Apr.2019, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NE DAMO VLAST ALBANCIMA! Srbi izabrali kandidate za gradonačelnike opština na severu KiM

Kandidati za gradonačelnike iz Srpske liste su Zoran Todić u Leposaviću, Srđan Vulović u Zubinom Potoku, za Zvečan Vučina Janković, a za Severnu Kosovsku Mitrovicu Goran Rakić.

To je preneo RTK na srpskom jeziku pozivajući se na prištinske medije.

Srpska lista podnela je u četvrtak prijavu Centralnoj izbornoj komisiji za učešće na prevremenim izborima u četiri opštine koji će se održati 19. maja.

Na izborima će učestvovati i Demokratska >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << partija Kosova i Pokret Samoopredeljenje. Na izborima u četiri opštine na severu Kosova je registrovano ukupno 58.520 glasača. Izbori će biti održani jer su gradonačelnici u tim mestima u novembru 2018. podneli ostavke u znak nezadovoljstva zbog uvedenih taksi za uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Takođe su negodovali i zbog hapšenja četvorice Srba koji su vlasti lažne države neosnovano osumnjičile za ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Srpska lista: Jedinstvo kod Srba u Prištini izaziva nervozu

Izvor: RTS, 20.Apr.2019, 08:37

Do izbora za gradonačelnike opština sa srpskom većinom na Kosovi u Metohiji ostalo je manje od mesec dana. Predloženi su kandidati za gradonačelnike, tako da će se u ime Srpske liste za glasove boriti Goran Rakić u Kosovskoj Motrovici, Srđan Vulović u Zubinom potoku, Vučina Janković...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.