Todić, Vulović, Janković i Rakić kandidati na Kosovu

Izvor: Mondo, 19.Apr.2019, 11:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Todić, Vulović, Janković i Rakić kandidati na Kosovu

Kandidati za gradonačelnike iz Srpske liste, koju na Kosovu podržava zvanični Beograd, su Zoran Todić u Leposavići, Srđan Vulović u Zubinom Potoku, za Zvečan Vučina Janković a za Severnu Kosovsku Mitrovicu Goran Rakić.

Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

To je preneo RTK na srpskom jeziku pozivajući se na prištinske medije.

Srpska lista podnela je u četvrtak prijavu Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) za učešće na prevremnim izborima u četiri opštine, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koji će se održati 19. maja ove godine.

Osim Srpske liste, na izborima u Severnoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku učesvovaće i Demokratska partija Kosova (PDK) i Pokret Samoopredeljenje.

Vučić: Dosta igre, odgovor Prištini krajem meseca

Na izborima u četiri opštine na severu Kosova je registrovano ukupno 58.520 glasača.

Vlada Kosova je juče dodelila CIK-u 417 hiljada evra za organizaciju tih prevremenih izbora.

Izbori će biti održani jer su gradonačelnici u tim mestima u novembru 2018. podneli ostavke u znak nezadovoljstva zbog uvedenih taksi za uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Oni su negodovali i zbog hapšenja četvorice Srba koji su osumnjičeni za ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Todić, Vulović, Janković i Rakić kandidati za gradonačelnike

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Apr.2019

Kandidat za gradonačelnika Leposavića iz Srpske liste je Zoran Todić, Zubinog Potoka - Srđan Vulović, Zvečana - Vučina Janković i Severne Mitrovice - Goran Rakić...To je preneo RTK na srpskom jeziku pozivajući se na prištinske medije...Srpska lista podnela je u četvrtak prijavu Centralnoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.