Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2024, 16:43

NBS sa drugim organima traži rešenje da se spreči pokušaj Prištine

Najavom ukidanja platnog prometa sa centralnom Srbijom od 1. februara, privremene prištinske institucije ugrožavaju opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i ne postoji nijedan objektivni razlog za preduzimanje takvog koraka, a Narodna banka Srbije sa drugim državnim institucijama radi na pronalaženju rešenja kako ova uredba ne bi bila primenjena, izjavio je danas za Tanjug direktor Sektora za kontrolu banaka u NBS Darko Stamenković.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NBS: Odmah staviti van snage mere koje onemogućavaju transport i distribuciju dinara na Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Jan.2024

Narodna banka Srbije (NBS) je danas saopštila da su najavljene jednostrane mere "Privremenih institucija samouprave na Kosovu i Metohiji (KiM)" kojima se "onemogućava unos i korišćenje srpskog dinara za obavljanje gotovinskih platnih transakcija od 1. februara 2024. godine, suprotne uspostavljenim...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.