NAPAD TERORISTE KAMIKAZE: Stravični detalji albanskog paklenog plana za zaustavljanje “SRPSKOG VOZA”

Izvor: Telegraf.rs, 03.Feb.2017, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPAD TERORISTE KAMIKAZE: Stravični detalji albanskog paklenog plana za zaustavljanje “SRPSKOG VOZA”

Pažnja cele Srbije 14. januara bila je usmerena u putovanje jednog voza. Prozvan "Srpski voz" koji na 21 svetskom jeziku nosi poruku "Kosovo je Srbija", postao je predstavnicima privremenih institucija u Prištini izgovor da na administrativnu liniju između centralne Srbije i Kosovo i Metohije pošalju pripadnike specijalne jedinice ROSU sa dugim cevima. Čini se da su minuti delili od novih srpskih žrtava. Ova rečenica dodatno dobija na težini, posle otkrivanja detalja plana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << kako je zapravo Hašim Tači nameravao da zaustavi ulazak voza u Leposavić.

Voz je više sati stajao u Raški, poslednjoj stanici pre administrativne linije sa KiM, pošto su objavljeni snimci da je uz šine na pruzi kojom treba da prođe postavljen eksploziv.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Specijalne jedinice kosovske policije ROSU sa dugim cevima i opremom za razbijanje demonstracija, bile su raspoređene na železničkoj stanici u Donjem Jarinju. Takođe su, mimo odobrenja NATO došli sa 17 oklopnih vozila na magistralni put, koji povezuje sever Kosova sa Prištinom.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Idealno pripremljen teren za krvavu pravoslavnu Novu godinu.

Premijer Aleksandar Vučić je tada na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da je njegova odluka bila da zaustavi voz u Raški, i da pokažemo svima da želimo mir.

Stiče se utisak da su naelektrisanoj atmosferi za dlaku izbegnuti oružani sukobi i nove srpske žrtve.

Foto: Tanjug/Edib Tahirović

Međutim, opasnost je bila veća, nego što se tada činilo. Hašim Tači je imao gori plan, nego što se u prvi mah činilo.

Naime, jedan od nekadašnjih albanskih terorista bio je pripreman da se kao mašinovođa žrtvuje i sa lokomotivom iz suprotnog smera zakuca u voz koji je pošao iz Beograda.

- Oni koji su našli mašinovođu teroristu da ide u suprotnom smeru. Mi imamo imena, samo smo čuvali krhki mir - otkrio je detalje paklenog plana premijer Aleksandar Vučić, na sinoćnjoj konferenciji za novinare u kasarni "Stefan Nemanja" u Raški.

Zbog svega navedenog, ne čudi strah Srba sa severa i juga Kosova i Metohije, koji su uplašeni zbog atmosfere koja se stvara, a koja podseća na onu koja je bila u vreme pogroma srpskog naroda. To su, takođe sinoć rekli zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović i gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić, u pauzi razgovora sa Vučićem.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Hašim Tači

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PLAN KOJI LEDI KRV U ŽILAMA: Albanci spremaju napad TERORISTE KAMIKAZE za zaustavljanje SRPSKOG VOZA

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2017

Albanci su prvi put postavili eksploziv uz šine na pruzi kojom treba da prođe voz..Aleksandar Vučić otkrio kako je jedan od albanskih terorista bio pripreman da se kao mašinovođa žrtvuje i sa lokomotivom iz suprotnog smera zakuca u voz koji je pošao iz Beograda...Pažnja cele Srbije 14. januara...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Udarne vesti u Srbiji u poslednjih 24 sata

Izvor: Telegraf.rs, 03.Feb.2017

Iza nas je burnih 24 sata. Brojne zanimljivosti i vesti iz Srbije, ali i sveta, stizale su iz minuta u minut, tako da je bilo teško odrediti koja je vest bila udarnija od koje. Na našem portalu, istakle su se sledeće:..U Futogu se pojavila gospođa starosti oko 70 godina za koju kažu da je prevarant...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.