NAJVAŽNIJA SEDNICA PARLAMENTA: Vučić danas narodnim poslanicima podnosi izveštaj o Kosovu i Metohiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2019, 06:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJVAŽNIJA SEDNICA PARLAMENTA: Vučić danas narodnim poslanicima podnosi izveštaj o Kosovu i Metohiji

U Skupštini Srbije danas će biti održana posebna sednica, na čijem će dnevnom redu biti izveštaj o Kosovu i Metohiji, koji će poslanicima predstaviti predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sednici, čiji je početak zakazan za 16 sati, prisustvovaće predsednik Vlade Ana Brnabić, ministri i direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

Predsednik parlamenta Maja Gojković rekla je da očekuje da će debata biti sadržajna i da će trajati dugo, a da će posle Vučićevog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izlaganja svi šefovi poslaničkih grupa i poslanici imati priliku da komentarišu izveštaj i da iznesu svoje stavove.

Šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović najavio je da će predložiti da se vreme za raspravu udvostruči.

Nakon debate, poslanici će se izjasniti o izveštaju o pregovorima između Beograd i Prištine od 2013. do maja 2019. godine.

Poslanici dela opozicije koji bojkotuju rad parlamenta, najavili su da neće doći na sednicu na kojoj je jedina tačka dnevnog reda izveštaj o KiM.

U tom izveštaju se navodi da je Srbija odlučna da nastavi pregovore sa Prištinom čim se za to stvore uslovi i nema nameru da odustane od svog mirnog pristupa rešavanju problema na KiM.

- Jedino tako se mogu stvoriti uslovi za dalji napredak u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, ali i istorijsko pomirenje srpskog i albanskog naroda, na čemu Srbija predano radi i nastaviće da radi i ubuduće - piše u izveštaju koji je parlamentu prosledila Kancelarije za KIM i koji je dostupan javnosti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Poslanici danas o KiM, Vučić podnosi izveštaj

Izvor: RTS, 27.Maj.2019

U Skupštini Srbije danas će biti održana posebna sednica na čijem će dnevnom redu biti izveštaj o Kosovu i Metohiji koji će poslanicima predstaviti predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Sednici, čiji je početak zakazan za 16 sati, prisustvovaće premijerka Ana Brnabić, ministri i direktor...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.