Poslanici danas o KiM, Vučić podnosi izveštaj

Izvor: RTS, 27.Maj.2019, 07:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici danas o KiM, Vučić podnosi izveštaj

U Skupštini Srbije danas će biti održana posebna sednica na čijem će dnevnom redu biti izveštaj o Kosovu i Metohiji koji će poslanicima predstaviti predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Sednici, čiji je početak zakazan za 16 sati, prisustvovaće premijerka Ana Brnabić, ministri i direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić. Direktan prenos sednice na Prvom programu RTS-a.
Predsednica parlamenta >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Maja Gojković navodi da očekuje da će debata biti sadržajna i da će trajati dugo, a da će posle Vučićevog izlaganja svi šefovi poslaničkih grupa i poslanici imati priliku da komentarišu izveštaj i da iznesu svoje stavove. 

Nakon debate, poslanici će se izjasniti o izveštaju o pregovorima između Beograd i Prištine od 2013. do maja 2019. godine.
Poslanici dela opozicije koji bojkotuju rad parlamenta, najavili su da neće doći na sednicu na kojoj je jedina tačka dnevnog reda izveštaj o KiM.
Inače, u Izveštaju o pregovorima Beogarad i Prištine od 2013. do maja 2019. godine, koji je u petak stigao u Parlament, navodi se da je Srbija odlučna da nastavi pregovore sa Prištinom čim se za to stvore uslovi i nema nameru da odustane od svog mirnog pristupa rešavanju problema na Kosmetu.
"Jedino tako se mogu stvoriti uslovi za dalji napredak u normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, ali i istorijsko pomirenje srpskog i albanskog naroda, na čemu Srbija predano radi i nastaviće da radi i ubuduće", piše u izveštaju koji je parlamentu prosledila Kancelarije za KiM i koji je dostupan javnosti.
Ističe se da su Srbi Briselskim sporazumom dobili mogućnost da na severu pokrajine organizuju organe lokalne vlasti. Proizvoljne su kritike da je Srbija tim sporazumom pristala na ukidanje sopstvenih institucija, jer su Srbi dobili pravo na formiranje Zajednice srpskih opština kao dodatnog mehanizma.
Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković kaže za RTS da je sednica o KiM prilika da se čuje puna istina o tome šta nas čeka. 
"Na plenarnoj sednici pred poslanicima, ali i za celu javnost, predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoriće o Kosovu i Metohiji, govoriće o onome gde smo danas, koji su to sve bili strahovi sa kojima smo suočali u prošlosti, šta je to što smo mogli da učinimo, a nismo učinili i kuda idemo kada je reč o KiM", rekao je Petković. 
Direktan prenos sednice na Prvom programu RTS-a.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petković: Sednica o KiM prilika da se čuje istina o tome šta nas čeka

Izvor: RTS, 27.Maj.2019

U Skupštini Srbije će danas biti održana posebna sednica o Kosovu i Metohiji. Predsednik Aleksandar Vučić podneće izveštaj o stanju na KiM i o dijalogu koji se vodi već šest godina. Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković kaže za RTS da je sednica o KiM prilika da se čuje...

Nastavak na RTS...

Vučić danas u 16 časova podnosi izveštaj o Kosovu u Skupštini Srbije

Izvor: Danas, 27.Maj.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić podneće danas izveštaj o Kosovu na posebnoj sednici Skupštine Srbije, a zasedanju koje počinje u 16 časova prisustvovaće i premijerka Ana Brnabić i direktor Kacelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić. Članak Vučić danas u 16 časova podnosi...

Nastavak na Danas...

ZAVRŠENA SEDNICA O KiM: Vučić podneo izveštaj i debatovao sa poslanicima, nastavak danas u 10 časova (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Maj.2019

U Skupštini Srbije održana je posebna sednica, na čijem je dnevnom redu bio izveštaj o Kosovu i Metohiji, koji je poslanicima predstavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić...Potpredsednik Skupštine Srbije i šef poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Đorđe Milićević rekao je da to...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

SKUPŠTINA SRBIJE Počela posebna sednica, Kosovo je danas JEDINA TEMA (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 27.Maj.2019

U Skupštini Srbije danas u 16 sati počela je posebna sednica na kojoj se razmatra izveštaj o Kosovu i Metohiji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.