Mustafa: Srbija vodila rasističku kampanju protiv Kosova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Nov.2015, 19:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mustafa: Srbija vodila rasističku kampanju protiv Kosova

Predsednik Vlade Kosova Isa Mustafa ocenio je danas da je Srbija vodila rasističku kampanju protiv prijema Kosova u Organizaciju UN za obrazovanje, nauku i kulturu (Unesko).

"Nažalost, jasna prozapadna orijentacija Kosova i njegova spremnost da nastavi sa konstruktivnim agendama zasmetali su Srbiji, koja je bez prestanka vodila, posebno tokom ovog procesa, rasističku kampanju protiv Kosova. To je uticalo da nekoliko država koje dele iste interese sa saveznicima Srbije", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Mustafa, a prenosi Radio Slobodna Evropa.

Mustafa je, povodom odluke Uneska da Kosovo ne postane član te organizacije, izjavio da se Kosovo neće povući sa svog evroatlantskog puta i da će ubediti sve da zaslužuje da bude član svih međunarodnih organizacija.

"To (današnja odluka Generalne konferencije Uneska) nas neće vratiti nazad", rekao je Mustafa.

On je ocenio da je Ministarstvo spoljnih poslova Kosova uradilo odličan posao i da te aktivnosti nisu bile uperene ni protiv koga.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mustafa: Srbija vodila rasističku kampanju protiv Kosova

Izvor: Radio 021, 09.Nov.2015

Predsednik Vlade Kosova Isa Mustafa ocenio je danas da je Srbija vodila rasističku kampanju protiv prijema Kosova u Organizaciju UN za Unesko..."Nažalost, jasna prozapadna orijentacija Kosova i njegova spremnost da nastavi sa konstruktivnim agendama zasmetali su Srbiji, koja je bez prestanka vodila,...

Nastavak na Radio 021...

Mustafa: Srbija vodila rasističku kampanju

Izvor: Akter, 10.Nov.2015, 00:16

Predsednik Vlade Kosova Isa Mustafa ocenio je danas da je Srbija vodila rasističku kampanju protiv prijema Kosova u Organizaciju UN za obrazovanje, nauku i kulturu (Unesko).."Nažalost, jasna prozapadna orijentacija Kosova i njegova spremnost da nastavi sa konstruktivnim agendama zasmetali su Srbiji,...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.