Mustafa: Nepotrebna zbrka oko Jablanovićeve izjave

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Jan.2015, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mustafa: Nepotrebna zbrka oko Jablanovićeve izjave

Premijer Kosova Isa Mustafa demantovao je pisanje medija da će ministar za povratak i zajednice Aleksandar Jablanović biti smenjen a da će srpska strana umesto te funkcije dobiti mesto u Kosovskoj obaveštajnoj agenciji.

"Imenovanje zamenika šefa Kosovske obaveštajne agencije utvrđeno je Ustavom i nema njikave veze sa pisanjem medija", rekao je Mustafa tokom posete graničnog prelaza sa Albanijom i dodao da je oko izjave Jablanovića (zbog koje se traži njegova smena) stvorena >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << nepotrebna zbrka.

Dnevnik Koha ditore danas je pozivajući se na svoje izvore pisao da bi Jablanović mogao da bude smenjen pre sastanka Mustafe i premijera Srbije Aleksandra Vučića 9. februara uz uslov da za zamenika šefa Kosovske obaveštajne agencije bude imenovan čovek koga bude predložio Vučić.

Mustafa je rekao da će se oceniti da li je tom Jablanovićevom izjavom pogažen Ustav Kosova.

Jablanović je divljacima nazvao učesnike protesta u Đakovici koji su kamenjem gađali autobuse sa raseljenim Srbima, koji su u tom mesto išli za Božić.

Među učesnicima protesta bile su i majke poginulih, ubijenih i nestalih Đakovčana, koje je izjava uvredila. Zbog te izjave širom Kosova oragnizovani su protesti na kojima je tražena smena Jablanovića.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

"Nepotrebna zbrka oko Jablanovića"

Izvor: B92, 30.Jan.2015

Premijer Kosova Isa Mustafa demantovao je pisanje medija da će ministar za povratak i zajednice Aleksandar Jablanović biti smenjen...On je negirao i da će zbog toga srpska strana umesto te funkcije dobiti mesto u Kosovskoj obaveštajnoj agenciji..."Imenovanje zamenika šefa Kosovske obaveštajne agencije...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.