Mur: SAD cene predanost Srbije evropskoj budućnosti

Izvor: Blic, 01.Jun.2014, 00:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mur: SAD cene predanost Srbije evropskoj budućnosti

SAD cene pravac delovanja Srbije u budućnosti, koji se zasniva i na predanosti prethodne vlade u pogledu normalizacije odnosa sa Kosovom, kao i na predanosti evropskoj budućnosti Srbije, rekao je danas direktor kancelarije za južnu i centralnu Evropu u američkom državnom sekretarijatu Džonatan Mur.

Mur je, u intervjuu za Glas Amerike, istovremeno upozorio da će Beograd, kako se bude približavao članstvu u EU, možda morati da preduzima korake, koji će komplikovati odnose >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa Rusijom.

Upitan da prokomentariše stav Srbije u pogledu krize u Ukrajini i odnosa sa Rusijom i da se Srbija neće pridružiti sankcijama koje EU uvodi Rusiji, Mur je rekao da SAD poštuje stav Srbije u tom pogledu.

"Da, Ivica Dačić je, sada, u svojstvu ministra spoljnih poslova govorio sasvim jasno o tom pitanju. Mi poštujemo njegov stav i stav Srbije u tom pogledu. Međutim, pitanje sa kojim će se Srbija dosta brzo suočiti, kako se bude približavala Evropskoj uniji je da će Brisel i zemlje članice Unije očekivati da Srbija podrži stav EU o tom pitanju", rekao je Mur.

"Mislim da možemo da računamo na to da će vlada u Beogradu doneti ispravne odluke o tim pitanjima naročito kada se ima u vidu izuzetna zabrinutost u svetu povodom ilegalne aneksije Krima od strane Rusije i drugih akcija Rusije u Ukrajini", zaključio je Mur.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD cene predanost Srbije evropskoj budućnosti

Izvor: Akter, 01.Jun.2014

SAD cene pravac delovanja Srbije u budućnosti, rekao je danas direktor kancelarije za južnu i centralnu Evropu Džonatan Mur

Nastavak na Akter...

Zvaničnik Stejt departmenta: Beograd čekaju koraci koji komplikovati odnose s Rusijom

Izvor: Blic, 01.Jun.2014

SAD cene pravac delovanja Srbije u budućnosti, koji se zasniva i na predanosti prethodne vlade u pogledu normalizacije odnosa sa Kosovom, kao i na predanosti evropskoj budućnosti Srbije, rekao je danas direktor kancelarije za južnu i centralnu Evropu u američkom državnom sekretarijatu, Džonatan...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.