Momčilo Trajković: Srbi su žrtvovani, funkcioneri Srpske liste pobegli sa Kosova i Metohije (VIDEO)

Izvor: KMnovine.com, 13.Jul.2023, 08:11

Momčilo Trajković: Srbi su žrtvovani, funkcioneri ''Srpske liste'' pobegli sa Kosova i Metohije (VIDEO)

Momčilo Trajković: Srbi su žrtvovani, funkcioneri ''Srpske liste'' pobegli sa Kosova i Metohije (VIDEO) O katastrofalnom stanju Srba na Kosovu i Metohije, kao posledice pogrešnih politika a naročito Vučićevog režima, govori političar sa višegodišnjim iskustvom sa KiM, Momčilo Trajković.




Trajković je u intervjuu za "Glas javnosti" govorio o tome kako "ovde nikada nije bilo strategije".


"Sve srpske politike simuliraju borbu >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << za Kosovo. Naš problem se najčešće koristi za osvajanje i za čuvanje vlasti u Beogradu. Iza svih tih politika ostale su samo ruševine. Narod je razdrobljen. Srpsko nacionalno biće na Kosovu i Metohiji su naše politike uspele da razdrobe, da ga razbiju na paramparčad" ocenio je Trajković.

On je dalje naveo kako je aktuelna vlast uništila svaku alternativu i najavio nove poteze političkih predstavnika kojima su Srbi sa KiM već ukazivali iskreno poverenje.
"Sve one koji drugačije misle jednostavno je (vlast) sklonila sa političke scene i dovela neki politički i intelektualni polusvet koji niti ume, niti zna da vodi politiku. Jednostavno, oni služe da sprovode naloge koji dolaze iz Beograda a gde ne vide suštinu problema. Tu je naš najveći problem i ovih dana mi, koji eto nešto značimo ovom narodu, pokušavamo da okupimo jedan broj obrazovanih i mladih ljudi koji treba da ponude alternativu ovom narodu. Za 26. avgust smo zakazali reaktiviranje Srpskog nacionalnog veća Kosova i Metohije. To je ono veće koje je svojevremeno vodio vladika Artemije a koje je ostalo po strani. Razmatrajući sve naše okolnosti, videli smo da je taj način organizovanja, kada je bio težak trenutak, u stvari dalo najveće rezultate" objasnio je Trajković. 
Kako je obrazložio, jedan od najvećih problema je i nedostatk plana za Kosovo i Metohiju.
“Mi nećemo nezavisno Kosovo. Šta je naša ponuda Albancima? Mi nemamo tu ponudu. Srpsko nacionalno veće je radilo i na tom planu i on će ovih dana biti saopšten. Neko će se njemu smejati ali mi moramo da imamo ponudu. Da možemo da kažemo kako ćemo da rešavamo problem. Ako nemamo ponude a protivimo se “nezavisnoj državi Kosovo” a ona svakog dana sve više i više postaje to, a sa druge strane naša vlast pravi kompromis sa tim. Svi ti sporazumi od Briselskog, nemačko-francuskog, Ohridskog... sve su to sporazumi koji najdirektnije vode ka nezavisnpoj državi Kosovo. Ja sam svojevremeno, sa vladikom Artemijem i Dušanom Batakovićem, napravio projekat kantonizacije Kosova. To je bilo pre rata. Tada smo od Šešelja, Vučića, Miloševića, Nikolića Tome... nazvani najvećim izdajnicima. Ti ljudi, koji su nas tada optuživali za izdaju zbog kantonizacije, danas se zalažu za "Zajednicu srpskih opština". Kantonizacija je bila u okviru Srbije, Kosovo i Metohija u okviru Srbije, a Zajednica srpskih opština, koliko izbegavaju da to jasno kažu, jeste u stvari poslednji kamen u temlju nezavisne države Kosovo".
POGLEDAJTE VIDEO: 



 * * *




Zbog cenzure i blokiranja svih medija i alternativnih pogleda, pratite naš Telegram kanal



KM novine su jedini nezavisni srpski medij sa Kosova i Metohije koji se u potpunosti oslanja na podršku svojih čitalaca


Pomozite naš rad






 




Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2023 ::    Hvala na interesovanju

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.