Ministarka Grujičić u Goraždevcu: Neophodno zapošljavanje kadrova i prisustvo pedijatra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2023, 17:55

Ministarka Grujičić u Goraždevcu: Neophodno zapošljavanje kadrova i prisustvo pedijatra

Ministarka zdravlja Danica Grujičić, drugog dana boravka na Kosovu i Metohiji, obišla je metohijski kraj.

Tokom posete Domu zdravlja u Goraždevcu konstatovala je da ima potrebe za zapošljavanjem novih kadrova, novom kompjuterskom opremom, kao i da je neophodno i prisustvo pedijatra bar jednom ili dva puta u mesecu.

''Zapošljavanje u svakom slučaju, jer ovaj Dom zdravlja u Goraždevcu pokriva jedno četiri, pet sela. Pored toga, ljudi imaju ideju za jednu reorganizaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i formiranje jednog zdravstvenog centra koji će pokriti i Dom zdravlja u Istoku, odnosno Osojanu, i ove praktično sada već ustanove koje više i ne funkcionišu, i to zaista treba na pravni način rešiti. Sa druge strane i direktorka je praktično žena koja ispunjava sve uslove za penziju", rekla je Grujičić.

Dodala je da je potrebno proširiti kadrovski plan, posebno sa srednjim kadrom.

''Jer ovde ima srednjeg kadra koji je nama potreban i potrebna su nam još dva portira, potreban nam je još jedan vozač, potreban je informatičar, ne mora da bude visoko obrazovan, ali neko ko može da održava mrežu. Potrebno je nabaviti kompjutere, jer ovi su dosta stari", istakla je Grujičić.

Prilikom obilaska Doma zdravlja uvidela je da ima potrebe i za novim ultrazvučnim aparatom.

''Kolege treba da prođu edukaciju, videćemo to na Medicinskom fakultetu u Beogradu ili u Kosovskoj Mitrovici, da makar orijentaciono mogu da naprave i još su neke investicije u pitanju, da eventualno bude nekakav rendgen aparat, videćemo još, imaju EKG novi, imaju defibrilator. Što se prostora tiče, prostor je odličan, može se možda još malo bolje iskoristiti, pogotovo kada su pacijenti u pitanju", rekla je ministarka.

Tokom današnjeg dana Grujičić je obišla i domove zdravlja u Orahovcu i Velikoj Hoči.

Završnog dana posete Kosovu i Metohiji ministarka zdravlja će obići zdravstvene ustanove u Štrpcu, Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ministarka Grujičić u Goraždevcu: Neophodno zapošljavanje kadrova i prisustvo pedijatra

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 16.Apr.2023

GORAŽDEVAC – Ministarka zdravlja Danica Grujičić, drugog dana boravka na Kosovu i Metohiji, obišla je metohijski kraj. Tokom posete Domu zdravlja u Goraždevcu konstatovala je da ima potrebe za zapošljavanjem novih kadrova, novom kompjuterskom opremom, kao i da je neophodno i prisustvo pedijatra...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.