Milatović: Nije realno da Crna Gora povuče priznanje nezavisnosti Kosova

Izvor: Beta, 05.Apr.2023, 00:02

Milatović: Nije realno da Crna Gora povuče priznanje nezavisnosti Kosova

Novoizabrani predsednik Crne Gore, Jakov Milatović, kazao je u utorak uveče da odluka o priznavanju nezavisnosti Kosova od strane Crne Gore neće biti povučena."Nije realno da se očekuje 'otpriznavanje' (nezavisnosti) Kosova i to je stvar koja je vrlo jasna", rekao je Milatović u intervjuu za Nova TV.Rekao je da "podržavamo sve što se dogovore Beograd i Priština, i smatram da bi normalizacija odnosa Beograda i Prištine bila značajna za sve zemlje u regionu. U tom smislu Crna Gora želi da bude dobar sused koji će promovisati dobrosusedske odnose"."Želim najbolje moguće odnose sa Srbijom i dok sam bio ministar ekonomskog razvoja, to sam uvek stavljao u fokus. Srbija je najveća zemlja Zapadnog Balkana i potpuno je prirodno da će uslediti moja poseta Srbiji nakon poziva (predsdnika Srbije Aleksandra) Vučića", rekao je Milatović.On je međutim rekao da će njegova prva poseta biti Briselu jer se, kako je ponovio, Crna Gora "istinski kreće" ka EU.Milatović je naglasio da mu je "važno da sve te posete rezultiraju opipljivim rezultatima za građane i privredu".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NIJE REALNO OTPRIZNAVANJE KOSOVA Novoizabrani predsenik Crne Gore o povlačenju priznanja tzv. države: Stvar je vrlo jasna!

Izvor: Pančevac-online.com, 05.Apr.2023

Novoizabrani predsednik Crne Gore Jakov Milatović rekao je da je jasna njegova pozicija po pitanju povlačenja priznanja nezavisnosti tzv. Kosova. – Nije realno da se očekuje otpriznavanje Kosova i to je stvar koja je vrlo jasna – kazao je Milatović Podsećamo, Milatović je izjavio za AP da će...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Milatović: Nije realno da Crna Gora povuče priznanje nezavisnosti Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Apr.2023

Novoizabrani predsednik Crne Gore, Jakov Milatović, kazao je u utorak uveče da odluka o priznavanju nezavisnosti Kosova od strane Crne Gore neće biti povučena.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.