Merkelova će Vučiću izneti plan za Kosovo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Feb.2020, 01:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova će Vučiću izneti plan za Kosovo

Kosovo, evropske integracije i nova metodologija proširenja EU biće glavne teme razgovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nemačke kancelarke Angele Merkel na sastanku do kojeg bi trebalo da dođe najkasnije za mesec dana, piše "Blic".

"Sigurno je da će dobar deo razgovora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Vučića s Merkelovom biti posvećen novom izaslaniku (EU) za pregovore Beograda i Prištine i njegovoj budućoj agendi. Vučić bi mogao da sazna i u kom smeru će pregovori pod vođenjem Miroslava Lajčaka ići. Zasad je to nepoznanica i naša strana ima rezervu budući da Lajčak dolazi iz Slovačke, zemlje koja nije priznala Kosovo. pa će se potruditi da pokaže kako on ne zastupa interese svoje zemlje, već EU", kaže izvor lista.

Predsednik Vučić je danas naveo da ne može ni da potvrdi ni da demantuje informaciju da će odlazeći slovački ministar spoljnih poslova Miroslav Lajčak biti specijalni izaslanik EU u pregovorima Beograda i Prištine, navodeći da ne bi isključio tu mogućnost, ali je istakao da će ta osoba svakako biti pod snažnim uticajem Berlina.

On je naveo i da je Lajčak iskusan, veoma obrazovan i inteligentan čovek, koji ima izuzetnu saradnju s Berlinom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

ZAŠTO PREDSEDNIK IDE U BERLIN Merkelova će Vučiću izneti NOVI PLAN ZA KOSOVO

Izvor: Blic, 08.Feb.2020

Kosovo, evropske integracije i nova metodologija proširenja EU biće glavne teme razgovora našeg predsednika Aleksandra Vučića i nemačke kancelarke Angele Merkel na sastanku do kojeg bi trebalo da dođe najkasnije za mesec dana.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.