Mekalister: Pozdravljam dijalog o Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Avg.2017, 23:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekalister: Pozdravljam dijalog o Kosovu

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister izjavio je da pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o pokretanju unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i pokušaju da se pronađe rešenje za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine na održivoj osnovi.

Mekalister je u interevjuu sutrašnjem Blicu rekao da mu je Vučić tokom nedavne posete Beogradu detaljno objasnio zašto je započeo tu inicijativu i da ga je pitao kako se dijalog može strukturisati.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Mekalister je istakao da se u srpskoj politici postavlja "striktno neutralno" ali ipak podvukao da pozdravlja inicijativu Vučića o dijalogu o Kosovu.

"Voleo bih da ohrabrim srpsko društvo, političare, religijske predstavnike, civilno društvo, biznis zajednicu... da uđu u dijalog i pokušaju da pronađu šta bi moglo biti rešenje za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine na održivoj osnovi", rekao je evropski zvaničnik.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mekalister: Srbija mora da ispuni sve uslove za članstvo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2017, 00:01

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister izjavio je da je, u razgovoru sa svim sagovornicima tokom dvodnevne posete Beogradu, bio jasan da na kraju Srbija mora da ispuni sve uslove za članstvo u EU, što znači otvaranje i zatvaranje svih 35 poglavlja...Mekalister je, u intervjuu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Mekalister podržao Vučićevu inicijativu o dijalogu o Kosovu

Izvor: N1 televizija, 27.Avg.2017

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister izjavio je da pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o pokretanju unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i pokušaju da se pronađe rešenje za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine na održivoj osnovi...Mekalister je u interevjuu...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.