Mekalister: Vučić mi je detaljno objasnio...

Izvor: B92, 26.Avg.2017, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mekalister: Vučić mi je detaljno objasnio...

Beograd -- Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o pokretanju unutrašnjeg dijaloga o KiM.

On je izjavio da pozdravlja inicijativu o pokušaju da se pronađe rešenje za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine na održivoj osnovi.

Mekalister je u interevjuu "Blicu" rekao da mu je Vučić tokom nedavne posete Beogradu detaljno objasnio zašto je započeo tu inicijativu i da ga je pitao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kako se dijalog može strukturisati.

Mekalister je istakao da se u srpskoj politici postavlja "striktno neutralno" ali ipak podvukao da pozdravlja inicijativu Vučića o dijalogu o Kosovu.

"Voleo bih da ohrabrim srpsko društvo, političare, religijske predstavnike, civilno društvo, biznis zajednicu... da uđu u dijalog i pokušaju da pronađu šta bi moglo biti rešenje za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine na održivoj osnovi", rekao je evropski zvaničnik.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Mekalister: Pozdravljam dijalog o Kosovu

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Avg.2017

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister izjavio je da pozdravlja inicijativu predsednika Srbije Aleksandra Vučića o pokretanju unutrašnjeg dijaloga o Kosovu i pokušaju da se pronađe rešenje za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine na održivoj osnovi...Mekalister je u interevjuu...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.