Izvor: RTS, 03.Dec.2021, 15:21

Mehaj: Za kupovinu vojne opreme izdvojeno 32 miliona evra

Ministar odbrane privremenih institucija u Prištini Armend Mehaj izjavio je da je za potrebe kosovskih bezbednosnih snaga utrošeno 32 miliona evra i to za vojnu opremu i mehanizaciju, kupljenu od Sjedinjenih Američkih Država.
Armend Mehaj kaže da reč o raznim vrstama naoružanja, snajpera, dronova i drugoj opremi.
"Ovim ugovorima povećavamo partnerstvo sa našim međunarodnim prijateljima, ali kupujemo po konkretnijim cenama. Nabavke su obezbeđene, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << a realizacija i cena su konkretne. Ukupno je za ove nabavke u ministarstvu odbrane izdvojeno oko 32 miliona evra, a to su razne vrste naoružanja, snajperi, dronovi i druga oprema koju ne mogu da pomenem pred javnošću", rekao je Mehaj.
Najavio je da će Priština biti domaćin vojne vežbe "Branilac Evrope 2023", te da je za to stigla i potvrda.
"To je za nas od velikog značaja, jer ćemo učestvovati sa dva puka. Odmah smo započeli pripreme nabavkom vojne opreme potrebne za ovu vežbu", rekao je Mehaj, a preneli su prištinski mediji.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.