Manojlović (Kreni-promeni): Najpre povlačenje kosovske policije sa severa

Izvor: Beta, 06.Feb.2023, 18:42

Manojlović (Kreni-promeni): Najpre povlačenje kosovske policije sa severa

Direktor za kampanje Pokreta "Kreni-promeni", Savo Manojlović, ocenio je danas da bi povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije sa severa Kosova trebalo da bude prva tačka bilo kakvih pregovora, jer bi, kako je naveo, to dovelo do spuštanja tenzije i straha."Trenutna situacija na Severu Kosova je igranje šibicom na buretu baruta, a duboko verujemo da je jedino mir u interesu svih. U suprotnom imate militarizaciju područja čime se od Kosova pravi metaforično rečeno Bliski istok u smislu tenzija i nestabilnosti", naveo je Manojlović u saopštenju.Po njegovim rečima, na severu Kosova gde je većinski srpsko stanovništvo, kontinuirano je prisustvo policijskih jedinica s albanskkim sastavom, iako je prema svim sporazumima i Ustavu Kosova u tim sredinama moguće samo postojanje policijskih snaga koje čine Srbi, odnosno policija koja izražava etničku strukturu."Na tom području nemate regularne policijske snage, već militarizovane specijalne jedinice s 'dugim cevima' i 'fantomkama' što izaziva veliki strah lokalnog stanovištva. Pripadnik bezbednosnih kosovskih snaga je početkom godine pucao i ranio dvojicu srpskih dečaka u Štrpcu. Među ljudima postoji neverovatan strah i tenzija. Takvo stanje jeste ozbiljna pretnja miru", ocenio je Manojlović.Oko 2.000 potpisa je prikupljeno na sajtu Pokreta "Kreni-promeni" na peticiji za povlačenje kosovskih specijalnih jedinica sa Severa Kosova i za izmeštanje ...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Manojlović (Kreni-promeni): Najpre povlačenje kosovske policije sa severa

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Feb.2023

Direktor za kampanje Pokreta "Kreni-promeni", Savo Manojlović, ocenio je danas da bi povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije sa severa Kosova trebalo da bude prva tačka bilo kakvih pregovora, jer bi, kako je naveo, to dovelo do spuštanja tenzije i straha.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.