Makedonija će glasati za prijem Kosova u Interpol

Izvor: Prva.rs, 07.Sep.2017, 10:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija će glasati za prijem Kosova u Interpol

Upitan da li je dobio odgovor na pitanje koje je postavio u makedonskom parlametu - kako će Skoplje glasati kada se bude odlučivalo o prijemu Prištine u Interpol, Stoilkovski za "Večernje novosti" kaže da ga nije dobio, "ali nema sumnje da će Makedonija dati glas za članstvo".
"I to će posle diplmatskog rata koji se odigrao između Beograda i Skoplja ponovo otvoriti tenzije između dve zemlje", ocenio je on.
Stoilkovski kaže da nije dobio odgovor ni na pitanje šta su makedonske >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << službe tačno uradile da Srbija povuče osoblje iz svoje ambasade i da li iza tih aktivnosti stoje predstavnici stanog faktora.
On je, povodom predstojeće parlamentarne rasprave zakonu o dvojezičnosti, rekao da je to uvod u federalizaciju Makedonije i dodao da je DPS zajedno sa VMRO-DPMNE podnela amandman u kome se traži da isti status, osim makedonskog i albanskog, dobiju i srpski i turski.
Prema njegovim recima, šanse da taj amandman prođe su nikakve, jer je parlamentarna većina premijera Zorana Zaeva izuzetno tanka, tako da ga "Albanci drže u šaci", a Zaevu ne odgovara nikakva kriza pred lokalne izbore 15. oktobra.
Upitan da li će je sledeći korak usvajanje u Sobranju rezolucije o genocidu nad albanskim narodom u Makedoniji u periodu 1912-1956. godine, Stoilkovski kaže da "u ovoj fazi verovatno ne, ali pitanje je trenutka kada će Albanci tražiti i to".
Izvor: novosti
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.