Mađarska izručuje Ljubišu Manitaševića Beogradu

Izvor: RTS, 19.Jun.2020, 10:38

Mađarska izručuje Ljubišu Manitaševića Beogradu

Ministarstvu pravde Republike Srbije dostavljena je pozitivna odluka Mađarske na zahtev Srbije da Ljubiša Manitašević bude izručen Tužilaštvu za ratne zločine u Beogradu.
Pred Tužilaštvom za ratne zločine u Beogradu vodi se istraga protiv Ljubiše Manitaševića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protivpravno ubijanje i ranjavanje neprijatelja na teritoriji Autonomne pokrajine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kosovo i Metohija tokom devedesetih, saopštilo je Ministarstvo pravde.
"Iako je i takozvana samoproglašena Republika Kosovo* takođe podnela zahtev za izručenje, nadležni sud u Mađarskoj utvrdio je da su ispunjene pravne pretpostavke da se Ljubiša Manitašević izruči i Beogradu i Prištini", navodi Ministarstvo.
Mađarski ministar pravde, vodeći se isključivo međunarodnim pravom i pravdom, doneo je, ističe se, odluku da Ljubiša Manitašević bude izručen Beogradu.
"Srbija pozdravlja takvu odluku mađarskih vlasti i ukazuje da su srpski pravosudni organi nedvosmisleno do sada pokazali da su spremni da jednako procesuiraju sva lica bez obzira na njihovu nacionalnost ili etničku pripadnost", napominje se u saopštenju Ministarstva pravde.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljubiša je 1999. ranio TERORISTE UČK, ali neće pasti u kandže lažnoj državi: Mađarska izručuje Manitaševića Beogradu

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2020

Ministarstvu pravde Republike Srbije danas je dostavljena pozitivna odluka Mađarske na zahtev Srbije da Ljubiša Manitašević bude izručen Tužilaštvu za ratne zločine u Beogradu...Pred Tužilaštvom za ratne zločine u Beogradu vodi se istraga protiv Ljubiše Manitaševića zbog postojanja osnova...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

DOLIJAO PRED LICE PRAVDE: Mađarska HITNO izručuje Beogradu osumnjičenog za ratne zločine na Kosovu

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2020

Takva odluka pozdravljena od strane Srbije..Ministarstvu pravde Republike Srbije danas je dostavljena pozitivna odluka Mađarske na zahtev Srbije da Ljubiša Manitašević bude izručen Tužilaštvu za ratne zločine u Beogradu...Pred Tužilaštvom za ratne zločine u Beogradu vodi se istraga protiv...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.