MKG: Moguća eskalacija sukoba na Kosovu

Izvor: TvojPortal.com, 21.Okt.2011, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MKG: Moguća eskalacija sukoba na Kosovu

/vesti online/ Međunarodna krizna grupa pozvala Brisel da ne podržava nasilne akcije u rešavanju problema na Kosovu, a Beograd da bude konkretniji u planovima. Istovremeno, ta grupa upozorava i da konfrontacija na severu Kosova može da eskalira u svakom trenutku.

Marko Prelec

Kako prenosi nemački radio Dojče vele, MKG očekuje od Brisela da se ne upušta u strategiju nasilnog rešavanja problema, dok od Beograda očekuje da jasno kaže šta tačno radi i koju politiku >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << zastupa kada je sever Kosova u pitanju.
Direktor programa za Balkan MKG Marko Prelec rekao je da očekuje nastavak pregovora Beograda i Prištine u novembru, ali smatra da eventualni novi dogovori neće imati odjeka na situaciju na terenu.
On je predložio pokretanje novog dijaloga, u kome će pored predstavnika Beograda i Prištine učestvovati i predstavnici severa Kosova, a u okviru kojeg će se tražiti odgovori koji bi odredili dalji život ljudi na tom području.Ostatak teksta pročitajte na linku

Srbijakosmetmedjunarodna krizna grupamarko prelecmoguca eskalacija sukoba
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.