MILANOVIĆ OPET PROVOCIRA: Srbija se po pitanju Kosova neće pitati!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2023, 18:39

MILANOVIĆ OPET PROVOCIRA: "Srbija se po pitanju Kosova neće pitati!"

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas u Zagrebu da je Hrvatska među prvima priznala kosovsku nezavisnost ne zato da provocira Srbiju, koja se tu, kako je naveo, nalazi u šizofrenoj situaciji, već zato što je to realnost.

Tvrdi i da se po pitanju Kosova, kako navodi, "Srbija neće pitati", prenosi hrvatski portal Dnevnik.

Milanović je to rekao novinarima nakon razgovora sa predsednikom Albanije Bajramom Begajem.

- Što se tiče >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Kosova, Kosovo je realnost, priznala ih je većina evropskih zemalja, neki nisu - rekao je Milanović.

On je kazao da se neki s tim u vezi ponašaju iz navike.

- Hrvatska je priznala Kosovo među prvima, ne zato da provocira Srbiju, već zato što je to realnost - naveo je hrvatski predsednik.

Dodao je da veruje da će tzv. Kosovo vrlo brzo priznati sve evropske države.

- Srbija se tu nalazi u jednoj šizofrenoj situaciji, gde fantazira oodnosima s Rusijom, a s druge strane mora živeti u Evropi. Pitanje Kosova je neodvojivo od odnosa sa Srbijom. Većina građana Srbije je prihvatila realnost, ali neko ih mora gurnuti u tom pravcu - rekao je Milanović.

Rekao je da je sa predsednikom Albanije Begajem razgovarao o odnosima dveju prijateljskih i savezničkih država.

- Albanija je već odavno trebalo da bude u puno višoj fazi integracije u EU. Nije bilo niti jednog realnog, političkog, bezbednosnog pa ni ekonomskog razloga da Albanija ne bude sada već pri kraju pregovora. To nije bila i nije postala prvenstveno zbog predrasuda - rekao je Milanović.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.