MAJKA OD STRESA NEKOLIKO PUTA KOLABIRALA Vučić povodom napada na decu na Kosovu: Zatekla je kako joj sina drže na kolenima na zemlji, ćerku bosu

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2023, 10:52

"MAJKA OD STRESA NEKOLIKO PUTA KOLABIRALA" Vučić povodom napada na decu na Kosovu: Zatekla je kako joj sina drže na kolenima na zemlji, ćerku bosu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se danas naciji.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić oglasio se javnosti povodom jučerašnjeg prebijanja mladića (15) i devojke (17) srpske nacinalnosti u selu Žitkovac na Kosovu, od strane pripadnika specijalne jedinice kosovske policije.

- Njega su udarali nogama po telu, oborili na zemlju, u klečećem stavu ga držali, devojku su isto vukli po zemlji. Kada je došla njihova majka, sa kojom sam imao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << priliku da razgovaram jutors zatekla je kako joj sina drže na kolenima na zemlji, ćerku bosu, koja je od stresa nekoliko puta kolabirala. Takozvani policajci su rekli da su zaustavljali sve sa kacigama i kapama deca od 15 i 17 godina, vozila su kvad, a oni su mislili da su ozbiljni teroristi pa su rešili da se obračunaju sa tom decom, kao u filmovima. Oni imaju i manjeg brata, možete misliti u kakvom je stresu ta porodica - rekao je predsednik.

Predsednik ukazuje na činjenicu da nijedan Albanac nije povređen od početka godine. Dodaje da je bilo "zavađica" kada su prelazili most u Kosovskoj Mitrovici, ali da nijednom nije bilo ozbiljnijih povreda niti organizovanog sukoba.

- Koliko god da smo se trudili da budemo ozbiljan i odgovoran partner zapadnim silama, nalazimo se na evropskom putu, nikada nas nisu na takav način posmatrali. Ukoliko ne bi služili po njihovom, uvek bi mi bili krivci pa makar nikakve krivice nemali. Stefan i Miloš su upucani u Gotovuši od strane Kurtaja. Kada neko želi da puca na Badnji dan i rani dvoje dece, pretpostavlja se da neće skoro izaći iz pritvora. Taj čovek je u tobožnjem kućnom pritvoru. Kada neko želi da puca na Badnji dan, pretpostavlja se da taj neće izaći iz pritvora, ali taj čovek je u tobož kućnom pritvoru. Milan Delević je upucan na bistričkom mostu 21. marta. Metak je tada okrznuo i Dušana S. Takođe su Pucali na Milana Jovanovića (39) dok je nosio šerpe i lonce. Uhapšeni Radoš Petrović i Dušan Obrenović su uhapšeni a da ništa nisu uradili. Nema istrage po pitanju pucanja na Dragišu Galjaka. U razgovoru sa predstavnicima NATO-a, oni mi lično kažu da znaju da ti ljudi nisu ništa uradili. Svakoga dana smo molili i pitali za te ljude. Kada su privedeni u Prištini, jedno lice bilo je teško isprebijano. Gotovo unakažen - rekao je predsednik.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.